Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία στον Πόρο;

Την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον Πόρο, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων σε ευθεία γραμμή από δύο Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν εντός του αστικού ιστού του Δήμου Ηρακλείου, τείνουν να γίνουν μάστιγα, δημιουργώντας ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους των περιοχών που λειτουργούν αυτές.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε από κατοίκους του Πόρου και γονείς μαθητών ότι επί της οδού Κομνηνών (σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της συνοικίας του Πόρου), σε απόσταση περίπου 50 μέτρων σε ευθεία γραμμή από δύο Δημοτικά Σχολεία της περιοχής (12ο και 39ο) έχει ή προτίθεται να τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας για το αν γνωρίζει για την τοποθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, απάντησε ότι πράγματι έχει χορηγηθεί σχετική άδεια σε συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, εφόσον το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης και πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Ενθαρρυμένες οι εταιρείες από το νομικό πλαίσιο που τις ευνοεί, αλλά και από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, των αρμόδιων υπηρεσιών της, οι πολυεθνικές κινητής τηλεφωνίας δρουν ανενόχλητα, εγκαθιστούν κεραίες όσες και όπου τις βολεύει. Αξιοποιούν την ανέχεια λόγω οικονομικής κρίσης, βρίσκοντας ακόμη πιο πρόθυμους ιδιοκτήτες να τους ενοικιάσουν κάποιο χώρο στην ιδιοκτησία τους.

Η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι επιβαρυντική στην υγεία των κατοίκων που ζουν κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει από την έκθεση στην ακτινοβολία στις μικρές ηλικίες, που σε συνδυασμό με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών.

Εμείς οι γονείς, δημότες της πόλης του Ηρακλείου, δεν διαπραγματευόμαστε με καμιά πολυεθνική, ούτε με το δήμο – ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη νομικής κάλυψης - την υγεία των παιδιών μας αλλά και γενικότερα των κατοίκων του Δήμου μας. Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και συνεχίζει να κάνει. Υπάρχουν λύσεις να καλυφθούμε τεχνολογικά με τη μικρότερη δυνατή έως μηδενική επιβάρυνση, τόσο στην υγεία μας όσο και στο περιβάλλον που ζούμε. Λύσεις όμως που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ακόρεστη δίψα των εταιρειών για κέρδη. Λύσεις, που συνδυάζονται με την απαίτηση για φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες παροχής τηλεπικοινωνιών.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή :

Να ακυρώσει αμέσως τη σχετική άδεια λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας, όπως και για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα, άλλους χώρους συνάθροισης, σαν μια ελάχιστη κίνηση ευαισθησίας για τη ζωή και την υγεία των παιδιών της πόλης μας.

Ζητάμε επίσης :

Την πλήρη ενημέρωσή μας από την Πολεοδομία Ηρακλείου για τον ακριβή αριθμό εγκαταστάσεων που υπάρχουν εντός του οικιστικού ιστού του Δήμου μας, τις ακριβείς τοποθεσίες- διευθύνσεις τους, το φάκελο με τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν για κάθε μια απ’ αυτές και πόσες από αυτές έχουν εγκριθεί.

Την υιοθέτηση από το δήμο λύσεων με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, με σχεδόν μηδενική επιβάρυνση, τόσο στην υγεία μας όσο και στο περιβάλλον που ζούμε και είναι τεχνολογικά εφικτές.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές

φυλακές νεάπολης

Μεγάλη και ταυτόχρονα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες βράδυ στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε κελιά κρατουμένων στην οποία συμμετείχε ακόμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

14 αυτοσχέδια μαχαίρια,
5 αυτοσχέδιες μεταλλικές ράβδοι,
2 κινητά τηλέφωνα,
φορτιστής κινητού τηλεφώνου,
3 μπουκάλια κρασί,
23 δισκία διαφόρων χρωμάτων, αγνώστων ουσιών και
50 ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε ότι σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε 8 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις Έλληνες.

Στην επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν και αστυνομικοί από το ΤΑΕ και ΚΑΕ Λασιθίου. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο

Θρίλερ με 37χρονο που βρέθηκε νεκρός

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι