Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζητούν άμεσα συνάντηση με πρωθυπουργό και υπουργούς

κέντρα δια βίου μάθησης

Παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε άμεση συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας με θέμα την απόσυρση επιβολής μέτρου ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε αναλυτικότερη εγκύκλιο της ΠΟΙΚΞΓ. Αυτά αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών αλλά και τον πρωθυπουργό, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Για να ανταποκριθεί στο ρόλο σας του υπέρμαχου της διαφάνειας, του διώκτη της διαφθοράς, του συναγωνιστή των έντιμων πολιτών πρέπει να επιστρατεύσετε όλες τις ευαισθησίες και τις αισθήσεις σας (ιδιαίτερα την ακοή). Δεν αντέχουμε πλέον να μιλάμε σε ώτα μη ακουοντων ή με επιλεκτική ακοή. Όμως διαμορφώνετε τις ζωές μας.Τα πέντε τελευταία χρόνια ο κλάδος μας είναι υπό διωγμό. Παράλογες θεσμικές ρυθμίσεις, ασάφειες που οδηγούν σε αυθαιρεσίες, ανοχές και παραλείψεις που βοηθούν ασύδοτες πρακτικές στις παροχές εκπαιδευτικών υπηρεσιών και την πιστοποίηση. Αυτά
σε βάρος των ευσυνείδητων επαγγελματιών, των εκπαιδευόμενων και του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος ιδιοτελών επαγγελματιών και ανενδοίαστων εμπόρων της παιδείας. Αποτέλεσμα; Υποβάθμιση υπηρεσιών, αναξιόπιστα αποτελέσματα, διαφυγή εσόδων προς την μαύρη οικονομία, εθνική ζημία. Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί αρμοδίως με επιχειρήματα και αποδείξεις. Τα αρχεία μας είναι γεμάτα με σχετικά έγγραφα. Εσείς προσθέσετε και το ΦΠΑ του οποίου την κατάργηση προσδοκούμε και αναμένουμε. Σαν υπεύθυνοι πολίτες απαιτούμε από την υπεύθυνη ηγεσία την έναρξη ειλικρινούς,εκτενούς και υπεύθυνου, ενημερωτικού διαλόγου μεταξύ μας για την άμεση θεραπεία των παθογενειών αυτών και επούλωση των πληγών για το κοινό καλό. Επιμένουμε στο
δίκαιο αγώνα μας που ευχόμαστε να γίνει κοινός.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER