Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκπαιδευτική συνάντηση για την Επιχειρηματικότητα των Νέων

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή αρκετών νέων επιχειρηματιών, ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα του Ινστιτούτου Προώθησης Επιχειρηματικότητας Νέων που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Galaxy.

Κορυφαίοι μέντορες, όπως είναι ο καθηγητής και συντονιστής των δράσεων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης, ο Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ι.Τ.Ε. Αρτέμης Σαϊτάκης, κ.α. μίλησαν για αποτελεσματικές δράσεις επιχειρηματικότητας, ενώ επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει ανάλογες δραστηριότητες, μίλησαν για τα παραδείγματά τους.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το Ινστιτούτο Προώθησης Επιχειρηματικότητας Νέων και την πρωτοβουλία της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ μίλησε ο εκπαιδευτής της Περιφέρειας Π. Κατρούγκαλος, για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων ο καθηγητής Γ. Δουκίδης, για τη σημασία του marketing σε περίοδο κρίσης ο επικοινωνιολόγος Μ. Φούμης, για την ηγεσία και την παρακίνηση της ομάδας για νέες επιχειρήσεις ο τεχνικός σύμβουλος παραγωγής Λ. Χαζάπης, για τις νέες προοπτικές επιχειρηματικότητας στην Κρήτη ο χημικός μηχανικός Δ. Σαμψών, για την αξιοποίηση της τεχνολογίας από τις νέες επιχειρήσεις ο γεν. δ/ντης της Boss Software Κ. Χουτουριάδης.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας παρουσίασαν επιτυχημένες πρακτικές νέων επιχειρήσεων ο Αρτ. Σαϊτάκης, δ/ντης του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του ΙΤΕ, η Εμμ. Πατεριανάκη, πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος στο Κτήμα Πατεριανάκη, ο Γ. Τσικανδυλάκης, ιδρυτής και δ/ντής της εταιρείας τροφίμων Candiasoil και ο Ε. Κοτσώνης, συν-ιδρυτής της εταιρίας Sleed

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER