Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Ανάσα" σε εργαζόμενη μητέρα που ήταν χρεωμένη σε τρεις τράπεζες

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου  με απόφαση του στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε  "ανάσα" από την υπερχρέωση σε μητέρα, εργαζόμενη Ιδιωτική υπάλληλο εργαζόμενη ως καθαρίστρια από το Ηράκλειο, χρεωμένη  σε τρεις τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης, 235.396,46, ευρώ μέχρι την ημερ  10-03-2015, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση)

Αναλυτικά: Πρόκειται για έγγαμη δανειολήπτρια, μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων  που εργάζεται ως καθαρίστρια, σε Ιδιωτική επιχείρηση, με μηνιαίο μισθό 380 ευρώ. Ο σύζυγος της, όντος άνεργος περιστασιακά εργάζεται ως σερβιτόρος , με μηνιαίο εισόδημα, περίπου στα 200 ευρώ.

Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: α) η σύζυγος 380 ευρώ/μήνα   β) ο σύζυγος  έχει περίπου στα 250 ευρώ το μήνα

Το εκτιμώμενο  μηνιαίο κόστος διαβίωσης της  οικογένειας, με δύο ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση της , φθάνει στο ποσό των 630 ευρώ. Όσο και το εισόδημα τους 

Περιουσιακά στοιχεία που  έχει στην διάθεση της, η οικογένεια
α)η σύζυγος  διαθέτει,  1) κύρια κατοικία,  επιφάνειας 112,15τ.μ σε περιοχή του Ηρακλείου ,κατά ποσοστό 100% ανήκει  στην κυριότητα της 2)Οικόπεδο επιφάνειας 330,69  τ.μ  κατά ποσοστό 100%ξ ανήκει  στην κυριότητα της
γ)Ι.Χ επιβατικό όχημα ,κατά 50% εξ αδιαιρέτου, συγκυριότητα μετά του συζύγου της.

Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης ,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού  μεταξύ των διαδίκων όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια    πληρεί   τις προϋποθέσεις υπαγωγής της ,  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό   πρόσωπο στερούμενο  πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της  καθώς  υπέστησαν  σημαντική μείωση τα εισοδηματα, τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της  λόγω  της γενικότερης οικονομικης συγκυρίας  και όσα αναλυτικά αναφέρονται στην κατατηθεμένη στο Ειρηνοδικείο αίτηση της, της  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι10-03-2015,  με  το παρακάτω περιεχόμενο:

1)Δέχεται το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής,
2)Διατάσσει προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων  , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των  περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της , μέχρι  στις 10-03-2015 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η δικάσιμος , 

3)Λαμβανομένων  δε υπόψη των εισοδημάτων της ,ΟΡΊΖΕΙ  το ποσό των 40 ευρώ, ως  μηνιαία καταβολή δόσης , συμμέτρως διανεμόμενο μεταξύ των πιστωτών της , εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.

Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία μέσω της συνεργαζόμενης με αυτή δικηγόρο στο Ηράκλειο ,βοηθήκε η δανειολήπτρια και εντάχθηκε στο  ν.3869/2010,  η απόφαση αυτή θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι  σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη  , καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία  της υπερχρεωμένης οικογένειας, με συνολικό ύψος χρέωσης 235. 396,46 ευρώ διατάσσει  μηνιαία δόση  40ευρώ.Καθώς πρόκειται για μια δανειολήπτρια που έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού για  είδη διατροφής , ένδυσης και υπόδησης προμηθεύεται τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της ,από κοινωνικούς φορείς του Ηρακλείου.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER