Κρήτη

Ηράκλειο

Ηλίας Λυγερός: Γιατί αποχωρήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο

ηλίας λυγερός

Τους λόγους για τους οποίους η παράταξη Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες αποχώρησαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγεί σχετικά ανακοίνωση, με φόντο... το Οχι στο δημοψήφισμα:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε για συζήτηση, μετά από παρέμβαση της κας Αμανατίδου από την “Άμεση Δημοκρατία”, το θέμα του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Μετά και την παρέμβαση του κου Δημάρχου, με τις εξηγήσεις που έδωσε για την επιλογή του (αναφαίρετο δικαίωμα) ζητήσαμε σαν δημοτική κίνηση να τοποθετηθούμε.
Το περιεχόμενο της παρέμβασης μας, που τέθηκε με ηρεμία και πολιτική δικαιολόγηση, φαίνεται πως δεν ήταν ανεκτό και αποδεκτό από τον πρόεδρο και άλλους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και με συνεχείς παρεμβάσεις προσπάθησαν να μην διατυπωθεί και ακουστεί η άποψη μας.
Φαίνεται πως κάποιους η λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος, η επιλογή μαζικά του ΟΧΙ, το οποίο επετεύχθη σε συνθήκες μεγάλης τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης, δεν δίδαξε τίποτε και επέλεξαν να μεταφέρουν αυτό το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την προσπάθεια αφαίρεσης της δυνατότητας διατύπωσης της γνώμης μας.
Η δημοκρατία πρέπει να είναι το οξυγόνο στην λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι φωνές και οι ενέργειες παραγόντων που έρχονται από το παρελθόν πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτά.
Καλούμε όλους τους Θεσμικούς παράγοντες του Δήμου, τις παρατάξεις, τους Δημοτικούς συμβούλους να διαφυλάξουν και να υπερασπιστούν την δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα στην διατύπωση γνώμης.
Επιλέξαμε να αποχωρήσομε από την συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο φραστικών και άγονων αντιπαραθέσεων και εντάσεων (διότι αυτές ήταν οι διαθέσεις διαφόρων).
 
Ηράκλειο 9 Ιουλίου 2015
Το γραφείο τύπου της παράταξης "Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες"
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER