Κρήτη

Ηράκλειο

Ζεστασιά και θαλπωρή σε 100 συνανθρώπους μας από το Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου

Ξεπέρασαν τους 100 οι συμπολίτες μας οι οποίοι, την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, πέρασαν -έστω και για λίγο- από το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου. Μιλώντας στο eΚρήτη, η πρόεδρος του Συνδέσμου γυναικείων σωματείων νομού Ηρακλείου (που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Κέντρου), Μαίρη Παχιαδάκη, ανέφερε ότι πρόκειται τόσο για ντόπιους, όσο και για μετανάστες, οι οποίοι κατέφυγαν στο Κέντρο που στεγάζεται στη Λεωφόρο Ικάρου, στη Νέα Αλικαρνασσό (απέναντι από τη ΣΕΑΠ), προκειμένου να προστατευτούν από την κακοκαιρία.

«Είναι άτομα που είτε υπάρχουν ήδη στη λίστα των ωφελουμένων του Κέντρου, είτε άλλοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια» μας είπε η κ. Παχιαδάκη, η οποία πρόσθεσε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται άτομα κάθε ηλικίας, από παιδιά 5 ετών, μέχρι ηλικιωμένους  άνω των 75 χρόνων.

Πηγαίνοντας στο Κέντρο, οι άστεγοι συμπολίτες μας εκτός από τη σίτιση, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τρόφιμα, κουβέρτες και φυσικά να ξεκουραστούν, να δουν τηλεόραση, ή να διαβάσουν κάποιο βιβλίο.

Ανοιχτό και απόψε

Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει –και- το Ηράκλειο, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο παρέμεινε ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Θα είμαστε ανοιχτοί και απόψε (2/1), αλλά και για όσα βράδια ακόμη χρειαστεί» ανέφερε η κ. Παχιαδάκη, η οποία υπογράμμισε ότι τα δύο προηγούμενα βράδια, στο Ανοικτό Κέντρο, διανυκτέρευσαν περίπου 25 άστεγοι συμπολίτες μας.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του Συνδέσμου γυναικείων σωματείων νομού Ηρακλείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο το προσωπικό του Κέντρου, όσο και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και τους οδηγούς του οχήματος του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στον εντοπισμό και τη μεταφορά των αστέγων στο χώρο του Κέντρου.

Τέλος, η κ. Παχιαδάκη απηύθυνε έκκληση σε όσους συμπολίτες μας εντοπίζουν κάποιον άστεγο, να επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε στο 2810 22 99 44, είτε στη Γραμμή SOS 801 111 6000.

Νικόλας Αγγελίνος

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Βασίλης Λαμπρινός

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ήταν το ξεκίνημα μιας σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα. Επτά χρόνια βίας, ανελευθερίας, καταπάτησης του Συντάγματος, νόθευσης των δημοκρατικών θεσμών, αμείλικτων πολιτικών διώξεων, καπηλείας όλων των αξιών της εθνικής και κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, πενήντα τέσσερα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967: τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την επάνοδο της Ελευθερίας στην χώρα μας. Η αντιστασιακή τους δράση παραμένει πάντα ένα υψηλό παράδειγμα πατριωτισμού, θάρρους, και αξιοπρέπειας, και μια διαρκής υπόμνηση ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε κίνδυνο υπονόμευσής της, αποτελεί διαρκές, ιστορικό μας χρέος. 

 

Διαβάστε επίσης:

"Ανάσα ζωής" για χιλιάδες Κρητικούς που αναμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους

Κρήτη: Ακριβό και σε έλλειψη το πασχαλινό αρνί φέτος