Κρήτη

Ηράκλειο

Εσπερίδες για τον καταρροϊκό πυρετό σε Προφήτη Ηλία και Κάτω Ασίτες

Δύο εσπερίδες για τον καταρροϊκό πυρετό σε Προφήτη Ηλία και Κάτω Ασίτες οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου που πλήττει την κτηνοτροφία στην Κρήτη.

Η πρώτη εσπερίδα θα γίνει την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ στον Προφήτη Ηλία, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και η δεύτερη την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου την ίδια ώρα στις Κάτω Ασίτες, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλητές και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι:

Ο κτηνίατρος και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, κ. Αλέκος Στεφανάκης, που θα αναφερθεί στην συμπτωματολογία και διάγνωση του καταρροϊκού πυρετού, και ο κτηνίατρος, διευθυντής της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ζαχαρίας Σωμαράς, που θα μιλήσει για τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου.  

Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Astrazeneca, παρουσίασε αρτηριακή θρόμβωση στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο ίδιος άνδρας παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση -που ανιχνεύθηκε έπειτα από εξετάσεις- αυτήν τη φορά στις καρωτίδες και χρειάστηκε εσπευσμένα να κάνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με το βασικό ερώτημα να παραμένει, το αν δηλαδή οι πολλαπλές θρομβώσεις που παρουσίασε ο νεαρός σχετίζονται  με τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 35χρονου, ο οποίος έχει και αυτός λάβει το ίδιο εμβόλιο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο δεύτερος θρόμβος στις  καρωτίδες του γιού του προϋπήρχε, ή δημιουργήθηκε ξαφνικά.

 

Ειδήσεις σημερα

Τζανάκης: Τον Ιουλίο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)