Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Δεν θα επιτρέψουμε το λουκέτο στο ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί το Υπουργείο Εργασίας να λάβουν πραγματικά μέτρα για τη στήριξη των ανέργων, εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με αφορμή το φημολογούμενο λουκέτο στον ΟΑΕΔ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, καλούμε την Κυβέρνηση αλλά και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να σταματήσουν την υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο και στους τοκογλύφους πολιτική και να λάβουν πραγματικά μέτρα στήριξης των ανέργων.

Ο μοναδικός φορέας κοινωνικής πολιτικής που υπάρχει σήμερα στη χώρα είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη σκληρή εργασία ολόκληρου του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του.

Η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους. Επισημαίνουμε δε, ότι ο ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό πάνω από 80% από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ελάχιστα. Άρα δεν υπάρχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση στο σχέδιο διάλυσης του Οργανισμού… Απαιτούμε να δοθούν άμεσα στον ΟΑΕΔ οι εισφορές που παρανόμως παρακρατούνται από το ΙΚΑ και μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 8 Δις Ευρώ.

Να αποδίδονται εφεξής στον ΟΑΕΔ και στο σύνολο τους οι εισφορές που παρακρατούνται από την συγχώνευση του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Να συνεχιστεί το έργο των καταργηθέντων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ ,  να ληφθεί άμεσα μέριμνα ώστε να συνεχιστούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. οι κοινωνικές παροχές που προσέφεραν οι καταργηθέντες Οργανισμοί προς τον Έλληνα πολίτη, ειδικά σήμερα που τις έχει περισσότερο ανάγκη αφού του έχουν στερήσει κάθε ελπίδα ακόμα και για επιβίωση.

Δεν θα επιτρέψουμε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε ποσοστά υψηλά χωρίς κανένα προηγούμενο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΝΙΑΙΟ-ΙΣΧΥΡΟ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ –

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής