Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Στηρίζουν τους συναδέλφους τους στους στη Σάμο

παγνη

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ: 

Στις 15 Οκτώβρη δικάζονται τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου Σάμου. Διώκονται γιατί τον Απρίλη του 2013 μπήκαν μπροστά για την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων σωματείων και φορέων να μην επιτρέψουν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να δώσουν αίμα «μόνο για Έλληνες» και να μην τους επιτρέψουν να στάξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Σάμου.
Θυμίζουμε ότι το μήνυμα πως είναι ανεπιθύμητοι οι φασίστες στα νοσοκομεία το είχαν στείλει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων και η ομοσπονδία. Μάλιστα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ακύρωσαν αρκετές φιέστες του ναζιστικού μορφώματος  αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά παρά τη στήριξη που βρήκαν από ορισμένους Διοικητές και Διευθυντές. 
Σήμερα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος αυτού του ναζιστικού μορφώματος στη στήριξη των εφοπλιστών και της μεγαλοεργοδοσίας, στη στήριξη του καπιταλισμού που γίνεται ακόμα πιο βάρβαρος και επιθετικός απέναντι στα εργατικά λαϊκά στρώματα, σε Έλληνες και μετανάστες, σε πρόσφυγες που το ίδιο το σύστημα ξεριζώνει από τον τόπο τους. Τα εγκλήματα τους απορρέουν από την ναζιστική - φασιστική ιδεολογία τους και δεν ξεπλένονται με τίποτα.
Η δίκη των τριών συναδέλφων  συνιστά «σαφή παρέμβαση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης,  καθώς και απόπειρα νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά», όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου. Κι ως υγειονομικοί δεν μπορούμε παρά να αντιπαλέψουμε αυτήν την πρακτική. Εμείς παλεύουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές ανεξάρτητα από το χρώμα δέρματος ή την εθνικότητα.
Βαριές ευθύνες έχουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που καλλιέργησαν και καλλιεργούν με τη στάση τους κλίμα ανοχής απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, δεν την αντιπάλεψαν ουσιαστικά. 
Κανείς υγειονομικός να μη δεχτεί να υπερασπιστεί τους πολιτικούς απόγονους των ναζί, των ταγμάτων ασφαλείας και των δοσίλογων που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα. 
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στέκεται αλληλέγγυο δίπλα στους συνδικαλιστές που διώκονται. Επιδιώκει να δυναμώσει το κλίμα απομόνωσης της φωνής των ναζιστών - φασιστών μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας. Επιδιώκει να συμβάλλει  ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα στον Αμιρά, ο εντοπισμός αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που κινητοποίησε τις υγειονομικές αρχές.

Την ερχόμενη Δευτέρα, μάλιστα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει στην περιοχή rapid test στον πληθυσμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

 

ESPA BANNER