Κρήτη

Ηράκλειο

Επεισόδιο στη Λαϊκή του Σαββάτου με αντεξουσιαστές και καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή

Ένα περίεργο περιστατικό που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Πατέλες .

Νεαροί που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο μετέβησαν στο οικόπεδο Λυδάκη και άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια όπου ούτε λίγο ούτε πολύ φωτογράφιζαν συγκεκριμένο  μέλος των παραγωγών αγροτικών προϊόντων ,που ανήκει πολιτικά στη Χρυσή Αυγή, ως υπεύθυνο οργάνωσης ομάδας τραμπούκων , που τις προηγούμενες ημέρες εδίωκε από τις λαϊκές της πόλης μας αλλοδαπούς που δεν διέθεταν άδεια πώλησης  διαφόρων ειδών.

Ωστόσο όπως υπογράμμισαν στο Ράδιο Κρήτη μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Παραγωγών της Λαϊκής , αυτή η κατηγορία είναι ανυπόστατη καθώς ενέργειες για να φύγουν από τις λαϊκές όλοι οι πλανόδιοι που δεν διαθέτουν άδεια και δημιουργούν μια δεύτερη παράνομη λαϊκή έξω από την κανονική έγιναν από όλους τους νόμιμους παραγωγούς και εμπόρους και όχι από ομάδα με συγκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για το λόγο αυτό είχαν μεταβεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση και είχαν καταγγείλει το παρεμπόριο που γίνεται ,ζητώντας την παρουσία αστυνομικού σε κάθε λαϊκή για να διώχνει εκείνος τους παράνομους πωλητές

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας