Κρήτη

Ηράκλειο

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από σήμερα το βράδυ και μέχρι αυτό να κριθεί αναγκαίο τόσο στην Αθήνα όσο και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με αφορμή τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούνται στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, με στόχο την αποφυγή επεισοδίων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξάλλου η εντολή που έχει δοθεί προς όλους από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι μηδενική ανοχή, αλλά με αυτοσυγκράτηση.

Φέτος η επέτειος αυτή επισκιάζεται και με την απεργία πείνας του φίλου του Γρηγορόπουλου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα του για εκπαιδευτική άδεια.

Στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αναβρασμός το τελευταίο διάστημα υπό το φόβο εκτεταμένων επεισοδίων, μια και οι φωνές συμπαράστασης και αλληλεγγύης πληθαίνουν προς τον 21χρονο απεργό πείνας, σε συνδυασμό και με την αυριανή ημέρα, που αποτελεί ευκαιρία για μερίδα ατόμων από διάφορους χώρους να εκφράσουν την αντίθεση τους απέναντι στην Πολιτεία.

Σε τοπικό επίπεδο το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων του νησιού βρίσκεται σε επιφυλακή από σήμερα το βράδυ, προκειμένου να περιφρουρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά και να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο.

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός τόσο στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου όσο και περιμετρικά της πόλης, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!