Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκεψη Δαμαβολίτη στις κοινωνικές δομές της UNESCO

Μέρος ενός εκ των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν στην Ευρώπη, στελεχωμένα με άρτιο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και υπερσύγχρονο εξοπλισμό επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ομίλου, Αντιπροέδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Β. Αμερική, εμπνευστή και στυλοβάτη της όλης προσπάθειας, κύριο Γιάννη Μαρωνίτη.

"Η στήριξη και ενίσχυση των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση είναι ο σκοπός της δημιουργίας των Κοινωνικών Δομών του Ομίλου, με βάσεις τέσσερα σπίτια απόρων, στον Πειραιά και τη Νίκαια (τα οποία επισκέφθηκε ο κ. Δαμαβολίτης), το Κερατσίνι και την Κόρινθο. Με σύνθημά τους «Κανένας Πολίτης χωρίς ένα πιάτο φαγητό, καμιά οικογένεια χωρίς φροντίδα και αλληλεγγύη», οι δεκάδες εθελοντές και εργαζόμενοι του Ομίλου αγωνίζονται καθημερινά, με άκρατο ζήλο, για την εξασφάλιση στέγης, τροφής και υγιεινής σε συμπολίτες  μας σε ανάγκη, προσφέροντάς τους παράλληλα την Ελπίδα και την Προοπτική για μια καλύτερη ποιότητα ζωής."

Την προσπάθεια όλων εξήρε ο βουλευτής, δηλώνοντας ότι παράγουν Έργον Θεάρεστο. Αξίζει να αναφερθεί ότι Κοινωνικά Εστιατόρια σε κάθε ένα από τα σπίτια των απόρων παρέχουν καθημερινά φρέσκο, ζεστό φαγητό σε 100 τουλάχιστον οικογένειες, ενώ τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των ‘ΔΟΜΩΝ’ κάθε μήνα εξυπηρετούν 600 οικογένειες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή διαβίωσή τους.

Οι παραπάνω Κοινωνικές Δομές είναι καθημερινά ανοιχτές στο κοινό από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER