Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκεψη Β. Λαμπρινού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

 Εθιμοτυπική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε στη Νέα Αλικαρνασσό πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός .

Το Δήμαρχο Ηρακλείου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης κ. κ Νίκος Αγγελάκης και Νεκτάριος Ανδρεαδάκης και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινός ενημερώθηκε λεπτομερέστατα για τη λειτουργία της ΔΕΠΑΝΑΛ και τον σημαντικό αναπτυξιακό της ρόλο αφού σύμφωνα με το καταστατικό της δημοτικής εταιρίας είναι υπεύθυνη για,

  • την εκμετάλλευση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα μισθώσεις ακινήτων – κινητών καντινών – διαφημίσεις –  διαχείριση και λειτουργία parking.

  • την αξιοποίηση συγκεκριμένης δημοτικής ακίνητης περιουσίας

  • την εκπνόηση μελετών και κατασκευή τεχνικών δημόσιων και ιδιωτικών έργων,

  • την Παροχή υποστήριξης στις διαδικασίες ένταξης έργων και δράσεων του Δήμου Ηρακλείου σε συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά και αλλά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του χώρου στάθμευσης της ΔΕΠΑΝΑΛ στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ενόψει της τροποποίησης του σχεδίου πόλης που προωθεί η Δημοτική Αρχή κατόπιν των πρόσφατων αποφάσεων για επέκταση και αναβάθμισή του, παρουσία των αντιδημάρχων πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και Δημοτικής περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη.

Στόχος είναι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρησή από και προς τον αερολιμένα και η ομαλή λειτουργία του με περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Ο κ. Λαμπρινός διαβεβαίωσε το Δ.Σ της επιχείρησης ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία Δήμου και ΔΕΠΑΝΑΛ που είναι φορέας σχεδιασμού και προγραμματισμού της ανάπτυξης προς όφελος των δημοτών του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την επίσκεψή του, αφενός επειδή επικυρώνει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για συνέχιση του αναπτυξιακού έργου της επιχείρησης και αφετέρου επειδή αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

O κ. Αγγελάκης πρόσφερε στο Δήμαρχο τη συλλεκτική έκδοση για την ιστορία της νέας και παλιάς Αλικαρνασσού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Σισσαμάκης και Γιάννης Παπαργυρίου ,ο γενικός δ/ντής της επιχείρησης κ. Γιάννης Σμαραγδάκης, ενώ παραβρέθηκε και το μέλος της επιτροπής πρασίνου, κ. Νεκτάριος Τσανάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon