Κρήτη

Ηράκλειο

Επίθεση Αυγενάκη σε Σπίρτζη για τις μπάρες στις εθνικές οδούς

λευτερης αυγενακης

Ανακοίνωση Τομεάρχη Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 21 για τις συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους:
  
«Με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης φρόντισε να αποκαταστήσει νομοθετικά με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 21 του νομοσχεδίου για τις άδειες στα ΜΜΕ(!), τα όσα έπραξε τον περασμένο Αύγουστο, ανοίγοντας τη μπάρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (ύψος Βοιωτίας), σε βάρος της ασφάλειας των αυτοκινητιστών.
Πιο συγκεκριμένα, αφού έκανε τηλεοπτικό σόου ανοίγοντας τη μπάρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (ύψος Βοιωτίας) και απείλησε ευθέως τον υπάλληλο που εφήρμοσε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη νομοθεσία για το κλείσιμο της σύνδεσης ως όφειλε, στη συνέχεια προέβη με αυταρχισμό στον υποβιβασμό του υπαλλήλου από Διευθυντή σε Τμηματάρχη!

Πέραν όλων αυτών, το άρθρο 21 «επιτρέπει τις υφιστάμενες απευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους». Ουσιαστικά ανοίγει ένα παράθυρο ώστε να δημιουργηθούν απευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, δημιουργώντας πολύ σημαντικό θέμα ασφάλειας, ενώ παράλληλα η εν λόγω ρύθμιση έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με δικαστικές αποφάσεις, καθώς και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Παραβλέπεται δε, ότι δεν υπάρχει έκθεση του ΓΛΚ για το εν λόγω άρθρο, παρότι προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό.

Ακόμη μια ιστορία αλαζονείας, επίδειξης δύναμης, θράσους και αυταρχισμού, από τον Υπουργό που δε διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις δικαστηρίων».
 
 
 
 

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: 15 έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτίρια

ενεργειακή αναβάθμιση

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2021», 15 έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 8.827.069 εκ. ευρώ.

Τα έργα αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας:

Σε σχολικά κτίρια του Δήμου Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Γάζι, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας και του Γυμνασίου Γαζίου.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο - Λύκειο Βουκολιών καθώς και στο Δημοτικό Κατάστημα Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά. 

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Δήμο Ηρακλείου.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση στο 7ο και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου,

Στην Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου και του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας,

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Δήμου Χανίων καθώς και την ενεργειακή Αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας Δήμου Χανίων.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου Σελίνου,

Στην Ενεργειακή αναβάθμιση ΒΝΣ στην ΤΚ Πεζών του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και

τέλος τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κεντρικό κτίριο ΕΚΕΚ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας  (ΙΤΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η κατάσταση σε κλινικές και Εντατικές

Θάνατος Βαλυράκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στο Ράδιο Κρήτη

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου