Κρήτη

Ηράκλειο

'Ενας νοσηλευτής για 45 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ! - Συγχωνεύονται κλινικές

νοσηλευτής

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί πλέον στο ΠΑΓΝΗ και που οδηγεί σε συγχωνεύσεις κλινικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, τους κινδύνους από την υποστελέχωση των τμημάτων αλλά και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων του νοσοκομείου περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Θέμης Φραγκιαδάκης.

Ο κ.Φραγκιαδάκης έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών καθώς ένας νοσηλευτής για 45 ασθενείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και για αυτό συγχωνεύονται κλινικές τώρα το καλοκαίρι .

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται μέσα στο νοσοκομείο σχεδιάζεται να κλείσει η παιδοχειρουργική ,η παιδοψυχιατρική θα κλείσει σε δύο μήνες αφού οι εργαζόμενοι σε αυτήν είναι απλήρωτοι από το ΕΣΠΑ,η νεφρολογική συγχωνεύεται με την παθολογική ,συγχωνεύονται επίσης οι χειρουργικές κλινικές ,η ουρολογική ,ΩΡΥΛΑ και οφθαλμολογική.

​Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα γενική στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί ενώ πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης μαζί με τους εργαζόμενους του Βενιζελείου όπου και εκεί αναμένεται συγχώνευση κλινικών.
Ο κ.Φραγκιαδάκης αργότερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις καθώς ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Ηγουμενίδης δεν δεσμεύτηκε στην επίλυση των προβλημάτων εάν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα