Κρήτη

Ηράκλειο

Εμμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου σε τοπική σύμβαση εργασίας

Την υπογραφή τοπικής σύμβασης εργασίας ,κι όχι την υπαγωγή τους στην κλαδική, ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου που γι αυτό το λόγο καλούν τους ξενοδόχους να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα καλύψει και τα δύο μέρη.

Όπως από το Σάββατο είχε επισημάνει στο Ράδιο Κρήτη ο γραμματέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης , με αφορμή την υπογραφή τοπικής σύμβασης εργασίας των συναδέλφων του στη Ρόδο, εφόσον οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου αρνηθούν να υπογράψουν κι εδώ ανάλογη σύμβαση τότε θα τους βρουν μπροστά τους από τη νέα τουριστική σεζόν.

Να πούμε πως η τοπική σύμβαση ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο προβλέπει αύξηση 0,5% για τα επόμενα δύο χρόνια και 1% τον τρίτο χρόνο ενώ η κλαδική που υπογράφεται σήμερα  έχει διετή διάρκεια με μηδενική αύξηση στους βασικούς μισθούς το 2014 και αύξηση 1% το 2015 .

Η υφιστάμενη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου λήγει με τη λήξη του έτους και μεσολαβούν 3 μήνες μετενέργειας που δίνουν χρόνο ως τα τέλη του Μάρτη για να συμφωνήσουν με τους ξενοδόχους επάνω στο περιεχόμενο μιας νέας τοπικής σύμβασης..

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τοπικά θεωρούν πως η πολύ καλή τουριστική χρονιά που προηγήθηκε και η με πολλές προσδοκίες χρονιά που ακολουθεί δεν δικαιολογεί τους ξενοδόχους στο να αρνηθούν να υπογράψουν μια αξιοπρεπή σύμβαση μαζί τους .

 

Κρήτη

Κρήτη: Μέθυσε και έκανε το καφενείο... καλοκαιρινό

επεισόδιο αστυνομια

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο των Χανίων, όταν πελάτης καφενείου σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσε ζημιές στην εξωτερική τζαμαρία του καταστήματος, σπάζοντας και φωνάζοντας.

Όπως μεταφέρει μάρτυρας του συμβάντος στο zarpanews.gr «Ήταν πελάτης του καφενείου, αλλοδαπός και μόλις κλείσανε το μαγαζί τσακώθηκε με το προσωπικό και άρχισε να σπάει με κράνος όλες τις  τζαμαρίες». Μάλιστα, η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν τέτοια ώστε μια γυναίκα κατέρρευσε αλλά ευτυχώς συνήλθε χωρίς να χρειαστεί μεταφορά στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας αλλά και για οδήγηση δικύκλου χωρίς άδεια και υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Ακρίβεια: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

ESPA BANNER