Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΕΚΗ

Τη σύγκλιση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του προγράμματος δράσης προσαρμόζοντας το στα νέα δεδομένα, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κατα τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ναλαυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σε μια εποχή που οι δανειστές θέτουν όρους εφαρμόζοντας ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο απαξιώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί αποσταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με αντιαναπτυξιακές συνθήκες,  εκτοξεύει την ανεργία, αποδομεί την ιδιοκτησία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποσαθρώνει την κοινωνική συνοχή, καταργεί κάθε κοινωνική προστασία  των πολιτών, γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας και μετατρέπει την Κυβέρνηση σε απλούς εντολοδόχους και διεκπεραιωτές, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στη χθεσινή  συνεδρίαση του αποφάσισε, τη σύγκλιση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του προγράμματος δράσης προσαρμόζοντας το στα νέα δεδομένα.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η. με θέματα 
Διοικητικός Απολογισμός Απερχόμενης Διοίκησης.
Οικονομικός Απολογισμός από 1/1/2015 έως 31/10/2015  – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
Προϋπολογισμός από 1/11/2015 έως 31/12/2016
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων η παρουσία όλων των αντιπροσώπων κρίνεται απαραίτητη.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι  αντιπρόσωποι των Σωματείων στο Ε.Κ.Η να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Ασθενείας. 
Τα  Σωματεία  που δεν έχουν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους , παρακαλούνται να τα τακτοποιήσουν για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 

Κρήτη

Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Κρυφή διασπορά κορωνοϊού από τις επισκέψεις στα σπίτια

κορωνοϊός

"Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο" δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και τον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης. 

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Λουμπούνης σχολίασε πως αυτην την περίοδο δεν υπάρχουν νέες εστίες που να προκαλούν ανησυχία με δεδομένο ότι και τα σχολεία είναι κλειστά.

Αναφορικά με τα ενεργά κρούσματα, ο κ. Λουμπούνης σημείωσε ότι στην ΠΕ Ηρακλείου, αυτά κυμαίνονται στα 90 ανά 100.000 πληθυσμό και εκτίμησε ότι μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα δούμε μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε και στα απανωτά κρούσματα που καταγράφηκαν σε περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και δήλωσε πως τα συνεχόμενα τεστ που έγιναν, έδειξαν έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που ήταν ασυμπτωματικοί.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ισχούν στην ΠΕ Ηρακλείου, εκτίμησε ότι θα έχουν αποτέλεσμα αν ο καθένας από εμάς, τηρήσούμε όλα όσα πρέπει.

Τέλος, έκανε λόγο για μία "κρυφή διασπορά του ιού" η οποία εντοπίζεται κυρίως στην ανταλλαγή επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι ή ακόμα και από τις "μίνι" γιορτές που γίνονται.

"Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό" σχολίασε ο κ. Λουμπούνης και τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού με κάθε τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική - Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: 202 τα μεταλλαγμένα κρούσματα

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες