Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογές αύριο στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Κάλπες πρόκειται να στηθούν την  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου διεκδικούν τρείς υποψήφιοι, ο Άρης Ροζάκης, ο Γιάννης Λεβέντης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης, ενώ υποψηφιότητα για μία θέση στο 14μελές διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχουν καταθέσει 25 δικηγόροι, ανάμεσα τους και άτομα, τα οποία για πρώτη φορά κατεβαίνουν στις εκλογές.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων έγινε από τον απερχόμενο Πρόεδρο Βασίλη Λαμπρινό, ενώ η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα ξεκινήσει από τις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου έχουν όσοι δικηγόροι ενεγράφησαν στο μητρώο του συλλόγου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διεκδικούν: 

-1. Αρχανιωτάκης Λεωνίδας του Εμμανουήλ
2. Ατσαλής Εμμανουήλ του Κων/νου
3. Βαμβακίδου Σοφία του Νικολάου
4. Βελεγράκης Εμμανουήλ του Κων/νου
5. Βοργιάς Εμμανουήλ του Στυλιανού
6. Γερωνυμάκης Γεώργιος του Μιχαήλ
7. Καλομοίρης Οδυσσέας του Θεμιστοκλή
8. Καραγιάννης Νικόλαος του Κων/νου
9. Κλαράκης Δημήτριος του Παύλου
10. Κοπιδάκης Γεώργιος του Ζαχαρία
11. Κοσμαδάκη Αικατερίνη του Χαραλάμπους
12. Κουβίδης Νικόλαος του Θεοδώρου
13. Κουτρουμπής Κωνσταντίνος του Αιμιλίου
14. Λαμπρινός Φραγκίσκος του Βασιλείου
15. Λογοθέτης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
16. Μαρκετάκη Πελαγία του Δημητρίου
17. Μπρεκάση Αντωνία (Τόνια) του Ευαγγέλου
18. Παπαδαντωνάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ
19. Παπάλα Βαλεντίνη του Αναστασίου
20. Σαρχιανάκης Μιχαήλ του Γεωργίου
21. Σταματάκης Ιωσήφ του Γεωργίου
22.Ταγαράκης Εμμανουήλ του Τίτου
23. Τζωρτζάκης Κυριάκος του Ιωάννη
24. Φιλιππάκη Μαρία του Θεοδούλου
25. Φλαμουράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ.

 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER