Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου για δημιουργία Παιδικού χωριού SOS

Ο  Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου οργανώνει μεγάλη εορταστική εκδήλωση, την ερχόμενη Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, στις 13.00 το μεσημέρι, στο νέο Κτήμα Καλαθάκη  «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.

 

Η Εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση του σκοπού του Ομίλου για ίδρυση Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο, προκειμένου να καλυφθεί ένα κενό στη μέριμνα για το απροστάτευτο παιδί και κυρίως να αμβλυνθεί ένα  πρόβλημα ανθρωπιστικό αλλά και κοινωνικό.

 

Για το λόγο αυτό, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος καθηγητής Αναστάσιος Βρεττός και ο Γενικός Διευθυντής των Χωριών κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τις δομές που λειτουργούν ήδη στην πόλη μας, αλλά και για την πορεία ίδρυσης του Παιδικού Χωριού SOS  Κρήτης στη Φοινικιά του Ηρακλείου.

 

Η ιδέα των Παιδικών Χωριών SOS είναι, κατά κύριο λόγο,  μια διαρκής  κοινωνική διαδικασία, ούτως  ώστε, στην πρακτική  εφαρμογή της, να αποτελεί μια διαφορετική μορφή κοινωνικής περίθαλψης προς τα παιδιά σε ανάγκη, προσφέροντάς τους την οικογενειακή θαλπωρή.

  

Κατά την Εκδήλωση αυτή, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας της Γυναίκας, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου θα τιμήσει την κυρία  Μαρίνα Καρέλλα, ζωγράφο και γλύπτρια διεθνούς φήμης και Πρόεδρο της Εταιρίας ΕΛΙΖΑ για την προστασία του κακοποιημένου παιδιού. Παράλληλα, θα λειτουργεί στον χώρο μικρή έκθεση από το έργο της τιμώμενης.

Και βέβαια, μαζί με τις γνωστές πλούσιες γεύσεις του Θόδωρου Καλαθάκη (θα υπάρχουν και νηστήσιμα), όσοι παρευρεθούν θα απολαύσουν  τη μουσική και το τραγούδι του Βαγγέλη Μπιτζαράκη με την Ορχήστρα του και τη Νατάσσα Ψαρουδάκη.

 

Ελάτε να περάσετε μαζί μας ένα ευχάριστο κυριακάτικο μεσημέρι, ενισχύοντας έτσι το στόχο μας για ίδρυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης .
 

Προσκλήσεις για την Εκδήλωση διατίθενται από τα μέλη του Ομίλου και την ημέρα της εκδήλωσης στον «Κήπο των Αισθήσεων»    

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης