Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση εξοικονόμησης ενέργειας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών και διαβούλευσης με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης - στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ενεργειακής ανάπτυξης σε Περιφερειακό Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος (2007-2013), και στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών για την εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως στα δημόσια και δημοτικά κτίρια Κρήτης και Κύπρου. Επίσης στόχος προτεραιότητας είναι η διαβούλευση των Δήμων της Κρήτης για την προετοιμασία σχετικών έργων και παρεμβάσεων για συγχρηματοδότηση από το νέο ΣΕΣ Κρήτης 2014-2020 στο πλαίσιο της «έξυπνης εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Βιργινία Μανασάκη θα χαιρετήσει την εκδήλωση, ο κ. Νίκος Ζωγραφάκης Δ/ντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης, συντονιστής της συνάντησης, θα παρουσιάσει τις κατευθύνσεις της συζήτησης και διαβούλευσης. Επίσης ο κ. Χ. Ευθυβούλου και η κ. Ε. Αναστασιάδου από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου θα παρουσιάσουν τις κατευθύνσεις και παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια στην Κύπρο, η κ. Μαρία Κασσωτάκη Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΣΕΣ Κρήτης θα παρουσιάσει τις κατευθύνσεις ένταξης έργων εξοικονόμησης ενέργειας στα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια στο πλαίσιο του ΣΕΣ Κρήτης 2014-2020, και ο κ. Κ. Πατλιτζιάνας από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα παρουσιάσει το Πλαίσιο και τις Τεχνικές παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον κ. Ζ. Ασσαριωτάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Ανατολικής Κρήτης και τοποθετήσεις από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων της Κρήτης, από Οργανισμούς, από το ΤΕΙ Κρήτης και άλλους φορείς.

Στο τέλος θα εξαχθούν συμπεράσματα τόσο για τις κατευθύνσεις συνεργασίας μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, αλλά και οι προτεραιότητες- κατευθύνσεις για την προετοιμασία προτάσεων ένταξης έργων εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημόσια και Δημοτικά κτίρια στο νέο ΣΕΣ Κρήτης 2014-2020.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Φαρμακείο

Ανησυχητικά φαινόμενα με απειλές σε βάρος φαρμακοποιών καταγράφηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ηράκλειο, από οργισμένους γονείς που έσπευσαν να προμηθευτούν τα self test για τα παιδιά τους, αργοπορημένα, αγνοώντας την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι δεν θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται τα τεστ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Τα φαινόμενα κατήγγειλε με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη” και στον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Όπως είπε, τόσο το περασμένο Σάββατο όσο και την Κυριακή, και στα 16 εφημερεύοντα φαρμακεία του Δήμου Ηρακλείου (8 τη μία μέρα και 8 την άλλη), υπήρξαν απειλές σε βάρος των φαρμακοποιών.

Ο κ. Σκουντάκης συνέστησε ψυχραιμία και επανέλαβε ότι η προμήθεια των self test πρέπει να γίνεται εγκαίρως από τους γονείς και όχι το Σαββατοκύριακο.

Ελένη Μπουρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τους νέους αντιπεριφερειάρχες

Χανιά: Τεράστιες ζημιές σε καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς από τη φωτιά (βίντεο)