Κρήτη

Ηράκλειο

"Εισβολή" ασφαλιστικών εταιριών σε σχολεία του Ηρακλείου

Την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών σε σχολεία του Ηρακλείου καταγγέλλει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από την Ένωση, οι εταιρίες συλλέγουν τα στοιχεία των μαθητών, που είναι απαραίτητα για τη σύναψη ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου, σε γνώση της διεύθυνσης του σχολείου. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από γονείς μαθητών δημοτικού της Αλικαρνασσού ωστόσο έχουν γίνει αναφορές και για άλλα σχολεία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :"Τις τελευταίες μέρες γίνονται καταγγελίες από γονείς μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού προς την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, για την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στο σχολείο τους. Αντίστοιχα περιστατικά παρουσιάζονται και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου.

Την πρωτοβουλία συλλογής στοιχείων των μαθητών, απαραίτητα για τη σύναψη ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου, είχε η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, με την ανοχή και στήριξη της Διεύθυνσης, παρόλο που η συγκεκριμένη δραστηριότητα καταψηφίστηκε από την γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων στις 20/11/2013.

Σημειολογικά υπενθυμίζουμε, ότι από το 2005 η τότε κυβέρνηση “ζύμωνε” την ιδέα, ανοίγοντας τις πόρτες των σχολείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Με την άδεια του υπουργείου, τότε, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) διεξήγαγε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το …«αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης, με θέμα «Η αξία της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της μέσω αυτής αποταμίευσης για την οικογένεια».

Να λοιπόν, ποιος δίνει αέρα στα πανιά των ασφαλιστικών εταιριών, να αλώσουν τα σχολεία σε συνθήκες ανεργίας, δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, κοψίματος επιδομάτων, κ.λ.π. δημιουργώντας στρατιές χιλιάδων ανασφάλιστων γονιών και παιδιών. Η κυβέρνηση δείχνει το δρόμο στις ασφαλιστικές εταιρίες να παρέμβουν απευθείας στη συνείδηση των μικρών μαθητών, για να θεωρήσουν απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση, να ξεγράψουν την υποχρέωση του κράτους για την εξασφάλιση από μέρους του, της δημόσιας και δωρεάν καθολικής ασφάλισης των εργαζομένων, το δικαίωμά τους στην ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και τη σύνταξη, να θεωρήσουν δική τους «αποταμίευση» το θησαύρισμα των ασφαλιστικών εταιριών, κτλ.

Ερωτηματικά εγείρει η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου γονέων και της Διεύθυνσης του σχολείου, την ώρα μάλιστα που έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς της πόλης. Ειδικότερα τώρα που ετοιμάζουν την αξιολόγηση, απολύοντας κι άλλους εκπαιδευτικούς, που οδηγούν σε μεγαλύτερη ταξική διαφοροποίηση σχολείων και μαθητών. Όταν, όλο και περισσότεροι μαθητές υποσιτίζονται, με τα σχολεία να έχουν σημαντικές ελλείψεις – από χαρτί τουαλέτας μέχρι αίθουσες, σχολικά κτίρια χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους και μέτρα προστασίας, τα κενά σε δημοτικά – νηπιαγωγεία του Νομού Ηρακλείου να αγγίζουν (μήνα Φλεβάρη) τα 127, ενώ απουσιάζουν παντελώς από τα σχολεία, οι υπηρεσίες σχολικής υγείας και προληπτικής ιατρικής.

Τι πραγματικά ενδιαφέρει τους γονείς ; Η πρόληψη και η ουσιαστική ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο ή η πενιχρή αποζημίωση που θα πάρουν από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση ατυχήματος του παιδιού τους; Είναι φανερό ότι μοναδικός στόχος είναι ο καθαγιασμός στη συνείδηση των μαθητών και των οικογενειών τους της ιδιωτικής ασφάλισης»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα