Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκλωβισμένοι στην Μονή Κουδουμά δεκάδες εκδρομείς -Μεγάλη επιχείρηση για να ανοίξει ο δρόμος

Μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Μονή Κουδουμά και να απεγκλωβιστούν περίπου 40 με 50 εκδρομείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και από την Κύπρο καταβάλλουν μηχανήματα του δήμου Γόρτυνας. Ανάμεσα στους εκδρομείς και μικρά παιδιά με υψηλό πυρετό, ένας μοναχός με δύσπνοια και μια ηλικιωμένη με προβλήματα υγείας .

Οι εκδρομείς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή  από τα Θεοφάνεια, ωστόσο η περιπέτειά τους έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός. Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ετοιμότητα όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ενώ προσέγγιση στην περιοχή γίνεται και από θαλάσσης, με σκάφος του Λιμενικού.

«Πάση θυσία ο δρόμος θα ανοίξει σήμερα» τονίζει με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη  και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Τζανοκωστάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία