Κρήτη

Ηράκλειο

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για το "φιλέτο" της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

Σύσκεψη για το θέμα της παραχώρησης του «φιλέτου» της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών στο ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται μέσα στο χώρο της πρώην Βάσης.

Στη σύσκεψη η οποία διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την αξιοποίηση της πρώην Βάσης, αναμένεται να εγκριθεί η διοργάνωση και πραγματοποιηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί στην είσοδο της βάσης,  ενάντια στην εκχώρηση της εν λόγω έκτασης σε ιδιώτες. Επίσης απόψε αναμένεται να επικυρωθεί η παράσταση διαμαρτυρίας που θέλει να πραγματοποιήσει η επιτροπή αγώνα την προσεχή Τετάρτη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης και στον γ.γ. Γρ. Ροκαδάκη.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο επικεφαλής της Επιτροπής, Δημήτρης Σουλιωτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής, σε φορείς , ομοσπονδίες και άλλους, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή σύσκεψη και να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η περιοχή χωρίς να περάσει στα χέρια μεγαλοεπενδυτών.

"Εμείς ζητάμε να μην υλοποιηθεί οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση σχεδιάζει την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην βάσης μέσω ανάθεσης σε στρατηγικό επενδυτή" ανέφερε ο κ. Σουλιωτάκης.

Επίσης ανέφερε ότι "πάγια θέση της Επιτροπής είναι τόσο η γη, όσο και οι ακτές και οι εγκαταστάσεις της πρώην Βάσης να παραμείνουν κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, ενταγμένες ωστόσο σε ένα γενικότερο κεντρικό σχεδιασμό που δεν θα έχει σχέση με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα".

 

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER