Κρήτη

Ηράκλειο

Είχαν ενημερώσει για τους κινδύνους από τη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων, αλλά...

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει εδώ και 15 μέρες επισημάνει, με παρέμβαση του Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη προς τον Υπουργό Υγείας, την επιτακτική ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αναγκαστικής απόσπασης οδηγών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τονίζοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την υγεία των ασθενών. Ελπίζουμε έστω και τώρα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Τελικά οι εκκλήσεις δεν απέδωσαν με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του αβοήθητος, καθώς η διαθεσιμότητα στερεί τις υπηρεσίες των οδηγών ασθενοφόρων.

Στην από τις 15-4-2014 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης είχε αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής, αλλά και από τους όμορους Δήμους Βιάννου, Αρχανών – Αστερουσίων και Χερσονήσου. Λόγω του πλήθους των εξυπηρετούμενων καθημερινά πραγματοποιούνται  δεκάδες διακομιδές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, προσφέροντας άμεση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

 Ωστόσο, η θέση σε διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΚΑΒ είχε ως αποτέλεσμα να αποσπαστούν 3 οδηγοί Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η εξέλιξη αυτή έχει άμεση επίπτωση στην ομαλή ροή κάθε βάρδιας, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα παρουσίας οδηγών ασθενοφόρου σε όλες, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών που δε διακομίζονται στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού προβλήματος, αφού χωρίς την ύπαρξη οδηγών, τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε διακομιδές ασθενών και να προσφέρουν ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση και μέριμνά σας για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα από ολιγωρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναμένοντας τις δικές σας άμεσες ενέργειες, αφού κάθε ώρα που περνάει επιτείνει το πρόβλημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

 

Κρήτη

Κρητικό ρακοκάζανο με αντικριστό, στη χειμωνιάτικη Μελβούρνη!

μελβούρνη ρακοκάζανο

Στην άλλη γωνιά του πλανήτη, στην Αυστραλία τώρα είναι χειμώνας, και οι παραδόσεις, και δη οι κρητικές, τηρούνται με ευλάβεια!

Έτσι, το ρακοκάζανο στη μακρινή Μελβούρνη στήθηκε με εκλεκτούς μεζέδες και φυσικά αντικριστό.

Πίσω από τον φωτογραφικό φακό βρίσκεται ο αγαπητός συνεργάτης του Ράδιο Κρήτη Γιώργος Τσιχλάκης, ο οποίος δεν ξεχνά το νησί και απόλαυσε την καλή, κρητική παρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αλλιώς περίμεναν το καλοκαίρι οι επαγγελματίες ταξί

Κρήτη: "Καμπάνες" σε μεζεδοπωλείο και σουβλατζίδικο

Το ημερολόγιο της Καρολάιν - Η εγκυμοσύνη και οι σκέψεις να εγκαταλείψει τον πιλότο