Κρήτη

Ηράκλειο

Δωρεάν σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς για το bullying στο Ηράκλειο

bullying.jpg

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUBULLY-“Addressing bullying in the physical and virtual classroom incorporating cyber bullying (JUST/2013/DAP/AG/5364)” υλοποιείται σε 4 ευρωπαϊκές χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ρουμανία & Ιρλανδία. Στόχος του είναι η καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και του cyber-bullying μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, καθώς και μέσω της χρήσης του θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού ως παιδαγωγικό εργαλείο.

Στα πλαίσια του προγράμματος EUBULLY η ACTION SYNERGY, εταίρος του προγράμματος, σας προσκαλεί στο Σεμινάριο που διοργανώνει με εισηγητές τους Ádám Bethlenfalvy & Ádám Cziboly και θέμα: «Η Χρήση του Εκπαιδευτικού Δράματος ως Εργαλείο για την Καταπολέμηση του εκφοβισμού στο Σχολικό και Διαδικτυακό Περιβάλλον».

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, οι οποίοι θα έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν στην τάξη/σχολείο τους την μεθοδολογία που θα παρουσιαστεί στο σεμινάριο. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν μόνο σε όσους τεκμηριώσουν την συμμετοχή τους στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με παραδείγματα εφαρμογών, αναφορές, φωτογραφίες και βίντεο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά το Σάββατο 5/12/2015 και την Κυριακή 6/12/2015, από 09:00 έως 17:00 στον Κοινωνικό Χώρο των ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία Ηράκλειο), δίχως χρηματική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε έως 27/11/2015 την κάτωθι αίτηση στο euprograms@action.gr (υπόψη: Αλέξανδρου Διαμαντή-Μπαλάσκα, τηλ.: 210-6822606). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EUBULLY επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: http://eubully.eu.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηρακλειο - κορωνοϊός: Κρίσιμα 24ωρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ασθενείς - κορωνοϊός

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηράκλειο, καθώς τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, αλλά και η κόπωση των πολιτών δημιουργούν μια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση!

Την ώρα που η Κρήτη συνολικά φαίνεται να δέχεται ισχυρότατες επιδημιολογικές πιέσεις, σε αυτό το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από το έλεγχο το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας μάλιστα ένα νέο αυστηρό Lockdown "τύπου Μαρτίου 2020", όταν η χώρα και κάθε είδους δραστηριότητα κατέβασαν ρολά, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, που σάρωνε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και την γειτονική μας Ιταλία.

Συγκεκριμένα, την πεποίθηση ότι το lockdown στο Ηράκλειο δεν λειτούργησε και θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα όπως εκείνα της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμαντής Κοφτερίδης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με αφορμή την "έκρηξη" των νοσηλειών και την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.

 

Πίεση στα νοσοκομεία - Πολλοί ασθενείς

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγής ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, κυρίως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το κοντέρ... έσπασε, με συνολικά 94 ασθενείς, εκ των οποίων 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλοι διασωληνωμένοι, και 79 σε κλινικές Covid.

 

Το πρόβλημα αποτυπώνεται στα λύματα

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη η επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη, για την κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου με κορωνοϊό, στα λύματα της Κρήτης, μία ακόμη σειρά στοιχείων ήρθαν να προκαλέσουν νέο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Με δηλώσεις του στο σταθμό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, επισήμανε ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα λύματα του βιολογικού των Μαλίων - κατ’επέκταση και στα λύματα της Σταλίδας - βρέθηκε για πρώτη φορά αυξημένο ιϊκό φορτίο, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, από την περασμένη Παρασκευή οπότε και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία των μετρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά - Τι φοβούνται οι ειδικοί

Κρήτη - σχολεία: Ποια τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής - Μόλις 19 οι κενές ΜΕΘ