Κρήτη

Ηράκλειο

Διεθνές συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας διοργανώνει διεθνές συνέδριο στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας με τίτλο: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 και 11 Ιουνίου 2014.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. 

Δύο εκατομμύρια επιχειρήσεις, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, περίπου το 10% όλων των μορφών επιχειρήσεων ανήκουν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο ευρύτερος τομέας της κοινωνικής οικονομίας απασχολεί σήμερα έντεκα (11) εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 6% όλων των εργαζομένων στην Ευρώπη. 

Αναλογιζόμενοι ότι στην Ελλάδα ο τομέας καλύπτει το 1,5% με 2% της απασχόλησης, είναι σαφές ότι στη χώρα μας πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στο συγκεκριμένο τομέα. 

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν τομέα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη δυναμική δραστηριοποίηση των νέων. Γι’ αυτό άλλωστε, στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώνεται διαγωνισμός μεταξύ σπουδαστών για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων για κοινωνικές επιχειρήσεις. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σπουδαστές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Ηρακλείου. 

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως δραστηριότητα που κινητοποιεί τους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων τους, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στο τοπικό επίπεδο.

18 Έλληνες και τριάντα ομιλητές απ’ όλη την Ευρώπη, με πλούσια εμπειρία στα ζητήματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα συζητήσουν για δύο μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης για τις δυνατότητες ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στα κράτη μέλη. 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι επίσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την κοινωνική αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, την παρουσίαση πρακτικών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στην ενημέρωση σχετικά με τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους κοινωνικούς επιχειρηματίες. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το πρωινό της 10ης Ιουνίου, θα λάβει επίσης χώρα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του GECES, ενός συμβουλευτικού οργάνου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στον χώρο του ξενοδοχείου Aquila Atlantis. Οι εργασίες του ξεκινούν στις 14.30, την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε παρακάτω: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test