Κρήτη

Ηράκλειο

Διακανονισμό για το χρέος στη ΔΕΗ, ζητά ο δήμος Βιάννου

ΔΕΗ

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες επικοινώνησε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ώστε να ρυθμιστούν άμεσα τα χρέη του Δήμου Βιάννου προς την ΔΕΗ και να αποφευχθεί το κατέβασμα του διακόπτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του Δήμου προς την υπηρεσία αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ μεγάλο είναι το χρέος που έχουν οι ίδιοι πολίτες αλλά και το κράτος προς το Δήμο.
Οι φορείς του Δημοσίου, λένε πληροφορίες, χρωστάει στο Δήμο Βιάννου γύρω στις 500.000 ευρώ ενώ το χρέος των δημοτών φτάνει το 1,6 εκατομμύριο ευρώ από το οποίο οι 600.000 έχουν ρυθμιστεί.  
Ο δήμος ζητάει διακανονισμό προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος που έχει στη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις στην Κρήτη χρωστούν μεγάλα ποσά στη ΔΕΗ με πρώτη τη ΔΕΥΑΗ, της οποίας οι οφειλές φτάνουν τα 4.442.811,76 ευρώ. 

 

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Σήμερα στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται αρκετές περιοχές της Κρήτης ενώ σήμερα, όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, στο νησί θα επικρατήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καταγίδες και τσουχτερό κρύο.

Τα λευκά τους έχουν φορέσει αρκετά ωριά όπως ο Νιπιδιτός, οι Ασίτες αλλά και ο Ομαλός Χανίων όπου το χιόνι έχει πέσει στα 800 μέτρα. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο πολλών κυμάτων κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε να αναστείλλει για σήμερα τη λειτουργία των σχολείων υπό το φόβο επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Έτσι, οι γονείς σήμερα έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα ενώ όπως δήλωσε στο ekriti ο Δήμαρχος, τα σχολεία δεν αποκλείεται να είναι και αύριο κλειστά αλλά αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. 

Κλειστά όμως είναι και τα σχολεία στ' Ανώγεια. "Τα σχολεία έκλεισαν και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα αποφασίσουμε αν θα λειτουργήσουν  την Τρίτη ή όχι" δήλωσε ο Δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Το παρακάτω βίντεο είναι σήμερα από το Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου:

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή. Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Η παρέα στο ελαιουργείο... τον έβαλε σε μπελάδες

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

Κρήτη: Σοκάρει το νέο έγκλημα - Ψάχνουν παντού τον σύντροφο της Βασιλικής