Κρήτη

Ηράκλειο

Διαδημοτική συνεργασία υπέγραψαν οι δήμαρχοι Βιάννου και Μινώα Πεδιάδας

baritakis-kalogerakis.jpg

Σύμβαση  Διαδημοτικής συνεργασίας  με σκοπό την αναγκαία στήριξη με προσωπικό των τεχνικών τους υπηρεσιών υπέγραψαν από κοινού, οι Δήμαρχοι Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος Παύλος Μπαριτάκης και Ζαχαρίας Καλογεράκης. Έτσι οι Δήμαρχοι αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζεται με τον Ν. 3852/2010 ενισχύουν τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων τους σε θέματα που αφορούν τις επιτροπές παραλαβής των νέων έργων και σε συντηρήσεις  οχημάτων – μηχανημάτων .

Σε κοινή τους δήλωση οι Δήμαρχοι ανέφεραν: Εφαρμόζουμε στην πράξη την διαδημοτική συνεργασία ενισχύοντας τις υπηρεσίες μας με προσωπικό και ειδικότητες που ο κάθε Δήμος δεν διαθέτει μεμονωμένα ειδικά σε αυτή την χρονική  περίοδο που πρέπει να συγκροτηθούν οι επιτροπές για την παραλαβή των έργων που υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ. Είναι επιτακτική η ανάγκη των συνεργασιών αυτών σε αυτή την  δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου υπάρχει αδυναμία  πρόσληψης εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού. 
 
 
                                                             

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας