Κρήτη

Ηράκλειο

Δημαιρεσίες στους Δήμους του Ηρακλείου - Ποιοί θα είναι οι νέοι πρόεδροι

Συνεδριάζουν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου βάση νόμου τα νέα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων για την εκλογή προέδρου και επιτροπών. Στο Δήμο Ηρακλείου η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου . Όπως είναι γνωστό για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να προταθεί ο Γρηγόρης Πασπάτης.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με πληροφορίες στις 6 χθες το απόγευμα συνεδριάζει η παράταξη Δύναμη Πολιτών  όπου αναμένεται να ανακοινωθούν οι προθέσεις του κ. Λαμπρινού σχετικά με τις προτάσεις του αναφορικά με την στελέχωση του προεδρείου του δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ότι αφορά τους  νέους αντιδημάρχους Ηρακλείου αναμένεται να αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα και δεν αποκλείεται η επίσημη αναγγελία των ονομάτων να γίνει αύριο κιόλας.

Στους υπόλοιπους δήμους και πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τον δήμο Μινώα Πεδιάδας  όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο των δημαιρεσιών που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για τη νέα δημοτική περίοδο (Κυριακή 7/9/2014, 11:00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου), πρόκειται να προταθεί ως Πρόεδρος του Σώματος ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Γεωπόνος, κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ.

Να τονιστεί ότι ο κ.Καλογεράκης όρισε χθες  τους νέους αντιδημάρχους και  εντεταλμένους  δημοτικούς συμβούλους του Δήμου.

Στον δήμο Βιάννου  παράλληλα, στο πλαίσιο των δημαιρεσιών που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου  για τη νέα δημοτική περίοδο (Κυριακή 7/9/2014, 18:00μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα ), πρόκειται να προταθεί ως Πρόεδρος του Σώματος ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης,  κ. Ζερβουδάκης  Εμμανουήλ.

Στο δήμο Φαιστού αναμένεται να προταθεί  για τη θέση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου ο κ .Γιάννης Νικολακάκης.

Στον δήμο Χερσονήσου ο κ.Γιάννης Χρηστάκης θα προταθεί για την θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 Στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ο δήμαρχος κ. Κοκοσάλης αναμένεται να προτείνει για την θέση του προέδρου τον γιατρό Γιώργο Επιτροπάκη .Μάλιστα αύριο θα συνεδριάσει η παράταξή του προκειμένου να τους ενημερώσει.

Στον δήμο Γόρτυνας  αναμένεται να προταθεί  από τον δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιάννης Κρητικόπουλος.

Στον δήμο Μαλεβιζίου  τέλος όπως έχει γίνει γνωστό πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί ο δημοσιογράφος Κώστα Τριγώνης.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Κρήτης η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτη θα γίνει επίσης την  Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 11:30  το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να διεξαχθεί η εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και η Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης  έχει εκδηλώσει και πάλι ενδιαφέρον για την θέση  ενώ  ενδιαφέρον έχει  εκφράσει και ο κ. Νίκος Ξυλούρης .Υπενθυμίζεται ότι  ο πρόεδρος ψηφίζεται από την ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί τέλος ότι η προεδρεύουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την πλειοψηφούσα παράταξη θα ζητήσει την πρόταση της πλειοψηφίας για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη συνέχεια οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα υποδείξουν αντιπρόεδρο και γραμματέα .

Ελένη Στάθογλου

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφοι

Ακόμα μια σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 και είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Άνοιξε η πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

ESPA BANNER