Κρήτη

Ηράκλειο

Δεύτερη φορά αθώοι οι Ρομά της Νέας Αλικαρνασσού για τα δάνεια

katavlismos.jpg

Απαλλαγμένοι για δεύτερη φορά βρέθηκαν σήμερα οι 136 Ρομά από τον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού για την γνωστή υπόθεση με τα δάνεια. Δάνεια υψους 60.000 και 70.000  ευρώ που είχαν πάρει με τη εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό και να μεταφερθούν σε χώρο διαμονής της επιλογής τους.

Αυτό όπως είναι γνωστό δεν έγινε ποτέ, με ην υπόθεση σήμερα να εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. εκεί η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, πρόταση με την οποία συμφώνησε η έδρα του δικαστηρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 136 Ρομά είχαν υποστηρίζει πως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για να αγοράσουν κάποιο οικόπεδο ή σπίτι και γι'αυτό δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού. 

Πρωτόδικα οι 136 Ρομά είχαν δικαστεί και είχαν απαλλαγεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με τον Εισαγγελέα τότε να ασκεί έφεση.

Κρήτη

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Φαιστού

νίκος χαρδαλιάς

Ακόμα δύο περιοχές της Κρήτης εντάσσονται στο "βαθύ κόκκινο" επίπεδο εξαιρετικού αυξημένου κινδύνου του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Δήμο Ρεθύμνου και τον Δήμο Φαιστού στη Μεσαρά Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο "βαθύ κόκκινο" παραμένουν και οι άλλες δύο περιοχές της Κρήτης οι Δήμοι Ανώγεια και Χανίων, οι οποίες εμφανίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, τόνισε ότι κάθε μέτρο και απόφαση έχουν στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα.

Η κατάσταση λοιπόν, όπως είπε, επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στόχος είναι να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο στην περιοχή, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 3.067 νέα κρούσματα - 91 θάνατοι - 824 οι διασωληνωμένοι

Κικίλιας: Αυξάνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμών για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

Ξέσπασμα Παγώνη: «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό» -Πότε θα ληφθούν αποφάσεις