Κρήτη

Ηράκλειο

Δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο, λέει ο Μ. Κεφαλογιάννης

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει νέο μνημόνιο, όπως και δεν χρειαζόμασταν καμιά τρόικα να μας υποδεικνύει μέτρο - μέτρο τι πρέπει να κάνουμε» τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Μνημόνιο δεν χρειάζεται να υπάρξει. Γιατί ουσιαστικά το μνημόνιο με το ΔΝΤ συμφωνήσαμε να μην υπάρχει, απλώς έχουμε ένα δίχτυ προστασίας, τα χρήματα δηλαδή που θα μας έδινε το ΔΝΤ θα μας τα δώσει ως μαξιλάρι, αλλά αυτά εμείς δεν μπορούμε να τα σπαταλήσουμε σ' έναν μήνα» σημειώνει ο κ. Κεφαλογιάννης και προσθέτει: «Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις 8 του μηνός Δεκεμβρίου και στο Συμβούλιο των αρχηγών κρατών, όπου τα θέματα θα τεθούν και σε πολιτικό επίπεδο. Όμως, η τρόικα δεν είναι ο μπαμπούλας της Ελλάδος. Εμείς έπρεπε να δούμε μόνοι μας μερικές αλλαγές και να τις είχαμε κάνει, εδώ και δεκαετίες. Δεν χρειαζόμασταν καμιά τρόικα να μας υποδεικνύει μέτρο - μέτρο, τι πρέπει να κάνουμε».

Ερωτηθείς για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, σημειώνει: «Γνωρίζοντας όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων, πιστεύω ότι η Βουλή και πρέπει και μπορεί να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας και οι εκλογές θα γίνουν το '16. Βεβαίως, κάποιοι παίζουν τα πολιτικά τους ρέστα στην εκλογή αυτόν τον Απρίλη με την πτώση της κυβέρνησης, με αφορμή τον ΠτΔ. Λαοί που κάνουν εκλογές κάθε δύο χρόνια, είναι λαοί που πηγαίνουν σε περιπέτεια. Εμείς θέλουμε να εξαντληθεί η τετραετία, εκείνη την ώρα μιας και θα σταθεροποιηθεί η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί και η ελληνική οικογένεια, ο προϋπολογισμός της εννοώ και ο ελληνικός λαός, όταν θα συγκρουστούν οι δύο κόσμοι θα πάρει τις αποφάσεις του. Αποφάσεις πήρε το '12 και είπε θα πάω με την Ευρώπη, με τη λογική, με το λιγότερο κόστος. Γιατί δεν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια καλή και μια καλύτερη λύση, ήταν μια δραματική και μια πολύ καταστροφική λύση. Σήμερα, λοιπόν, σταθεροποιείται η Ελλάδα, αύριο ή αμέσως μετά, το '15, σταθεροποιείται και η ελληνική οικογένεια. Όταν θα συγκρουστούν οι δύο κόσμοι, όπως το '12 έτσι και το '16 ο κόσμος της προόδου, ο προοδευτικός κόσμος όχι στα λόγια, αλλά στην ουσία, τη δημιουργία, τον πλούτο και τις θέσεις εργασίας, αυτός ο κόσμος θα κερδίσει αυτή τη φορά».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει: «Υπάρχουν συγκρούσεις ιδεολογικές. Μακάρι να υπήρχε συνεννόηση. Η πρόσκληση υπάρχει, αλλά εδώ έχουμε το ένα κόμμα που προτείνει λύσεις και ένα κόμμα που κάνει μόνο αναλύσεις. Δεν έχω ακούσει καμία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να ερχόταν με λύσεις».

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER