Κρήτη

Ηράκλειο

Δεν φεύγουν οι οικότροφοι από τις εστίες του ΤΕΙ Ηρακλείου

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την έξωση από τις εστίες αν δεν συμπληρώσουν το 30% ποσοστό επιτυχίας των μαθημάτων, όπως υποστηρίζουν, είχε προγραμματιστεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής από τους οικότροφους του Σπουδαστικού Συλλόγου των Εστιών έξω από το ΤΕΙ στον Εσταυρωμένο. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν είχε μεγάλη απήχηση αφού μέχρι και τις 11 το πρωί οι σπουδαστές που είχαν συγκεντρωθεί ήταν ελάχιστοι καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση για τη συγκέντρωση.

Τους φοιτητές όμως σπεύδει να καθησυχάσει η φοιτητική μέριμνα η οποία διαμηνύει μέσω του προϊσταμένου της κ. Παντελάκη Αντώνιο ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει κι ότι το ποσοστό επιτυχίας προκειμένου να εξασφαλίσουν μία κλίνη στις εστίες, παραμένει το 30% όπως αποφασίστηκε και κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέλευσης, θέλοντας λίγο πολύ να τους στείλει το μήνυμα ότι ... άδικα διαμαρτύρονται.

Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια έμαθα ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα, είπε ο κ. Παντελάκης ενώ συνέχισε εκφράζοντας την απορία του πως ξεκίνησε όλο αυτό το θέμα αφού ουσιαστικά, θέμα δεν υπάρχει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ  Κρήτης κ. Ευάγγελος Καπετανάκης με δηλώσεις του στο ekriti.gr κάνει λόγο για απαράβατη νομοθεσία η οποία ισχύει εδώ και χρόνια κι ότι αν οι σπουδαστές θέλουν να διατηρήσουν την κλίνη τους, θα πρέπει να είναι επιμελείς στα μαθήματα τους, σημειώνει χαρακτηριστικά. Ένας σπουδαστής μπορεί να μείνει στις εστίες μας μέχρι και 6 χρόνια, τόσο δηλαδή όσο διαρκούν και οι σπουδές του. Μετά θα πρέπει να τις αφήσουν διότι υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές, επιμελείς αλλά με οικονομικό πρόβλημα που διεκδικούν ένα κρεβάτι στις κλίνες των εστιών, αναφέρει ο κ. Καπετανάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, οι κλίνες είναι 296 και είναι όλες κατειλημμένες. Το ενοίκιο για κάθε σπουδαστή είναι 30 ευρώ αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε για την ώρα να κάνουμε κάτι γι' αυτό γιατί η πολιτεία έχει ρίξει το βάρος της σε άλλα θέματα, καταλήγει.

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER