Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Η κόντρα ανάμεσα στην τέως και νυν δημοτική αρχή, καλά κρατεί

Καλά φαίνεται πως κρατάει η κόντρα ανάμεσα στην νυν δημοτική αρχή φαιστού και την πρώην, με αφορμή την συμπεριφορά μίας υπαλλήλου της ΔΕΥΑ Φαιστού. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συνδυασμού Φαιστός - Ενεργοί Πολίτες, αναφέρονται τα εξής: 

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού στις 28-1-2015, η επικεφαλής του συνδυασμού Φαιστός Ενεργοί Πολίτες, Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη Μαρία, ρώτησε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ για το απόσπασμα του πρακτικού που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 7ΗΩΔΟΕΣ5-858 και ημερομηνία 19/1/2015 και θέμα: Απόφαση για ανάρμοστη  συμπεριφορά υπαλλήλου της Επιχείρησης. Βάσει του οποίου κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Φαιστού με α. π. 32744/18-11-2014 του Δήμου Φαιστού που αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε, Από δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιήλθαν στην αντίληψη μας, προκύπτει ότι η υπάλληλος της ΔΕΥΑ Φαιστού ... τόσο κατά την ώρα εργασίας όσο και εκτός υπηρεσίας, μεταφέρει ειδήσεις, με σκόπιμη χρήση, ασκώντας δημόσια κριτική στην Προϊσταμένη Αρχή. Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε το γεγονός , θεωρούμε ότι είναι ηθικά απαράδεκτο. Απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εξεταστεί αν η ως άνω υπάλληλος έχει υποπέσει σε πειθαρχικές πράξεις. Εν αναμονή των ενεργειών σας». Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία σύμφωνα με τα παραπάνω.

Η απάντηση που δόθηκε από το Δήμαρχο « να διαβάσουμε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα»  δεν απαντά στις ερωτήσεις που κάθε δημότης μπορεί να θέσει για το συγκεκριμένο θέμα. 
Ως παράταξη καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προσπάθεια από το Δήμαρχο και ορισμένους συνεργάτες του για επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα, τρομοκρατώντας και εκθέτοντας οποιονδήποτε υπηρεσιακό.
Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης ενάντια σε οποιαδήποτε πρακτικές που πλήττουν την ελεύθερη έκφραση και πιθανά δημιουργούν καθεστώς τρόμου και εκφοβισμού.
Επίσης ζητάμε να συζητηθούν και οι όποιες 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 297 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.856 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 192.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 297 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 128 στο Ηράκλειο, 107 στα Χανιά, 44 στο Ρέθυμνο και 18 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid19

Μετάλλαξη Δέλτα: Το εμβόλιο αποτρέπει κατά 50% τη μετάδοση

Κρήτη: Μαντινάδες εμπνευσμένες... από τον κορωνοϊό