Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμαρχοι από την Κύπρο στη Λότζια

dimarxoi.jpg

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα Δήμαρχοι , Πρόεδροι Κοινοτήτων ,Δ/ντές και στελέχη, Αναπτυξιακών Εταιριών της Κύπρου που επισκέπτονται την Κρήτη στα πλαίσια του προγράμματος «Όμορφα χωριά» και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται με την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων.

dimarxoi2.jpg

dimarxoi2.jpg, by gpapadakis

Στη Λότζια την πολυπληθή αντιπροσωπία από την Κύπρο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη παρουσία του Δ/ντή των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανούρη Οικονομάκη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λαμπρινός αντάλλαξε απόψεις με τους ομολόγους του από την Κύπρο για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.
Στο τέλος της συνάντησης προσφέρθηκαν εκατέρωθεν αναμνηστικά δώρα.

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο