Κρήτη

Ηράκλειο

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη- Αλεξίου

 

Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη- Αλεξίου αναφέρει:

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Στυλιανού Αλεξίου σήμερα τον ακολούθησε και η αγαπημένη σύζυγος και σύντροφός του, Μάρθα Αποσκίτη.

Ευγενής μορφή και πραγματική δασκάλα η Μάρθα Αποσκίτη, δίδαξε φιλολογία σε πολλές γενιές Ηρακλειωτών, αφήνοντας το στίγμα της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα δίπλα στη Στυλιανό Αλεξίου, του οποίου υπήρξε ισχυρό στήριγμα, συμμετείχε στην επιμέλεια αρκετών εκδόσεων, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι και το δικό της συγγραφικό έργο, που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το Ηράκλειο σκύβει το κεφάλι και αποχαιρετά μια σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και του πνεύματος.

Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: ΕΣΠΑ και έργα ανάπτυξης στη συνεδρίαση της ένωσης Περιφερειών

Περιφέρεια Κρήτης ΕΣΠΑ

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Στη συνεδρίαση βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ, η νέα προγραμματική περίοδος καθώς και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και η συντονίστρια RIS3Crete, Αν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Χρυσή Δασκαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Δέκα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Κρήτης για το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Κρήτη: Σημαντικά ευρήματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης