Κρήτη

Ηράκλειο

Γ. Μιχελογιαννάκης: Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις επιδοτήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, με αφορμή τη νέα ΚΑΠ αλλά και το θέμα των επιδοτήσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους:

"Δυστυχώς για τους αγροτοκτηνοτρόφους, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας είναι προνομιακός χώρος για να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου.

Τα όσα χωρίς διαβούλευση ανακοινώνονται, πλήττουν την πλειονότητα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τον Εθνικό φάκελο για τη νέα ΚΑΠ, τα 13 προϊόντα τα οποία θα επιδοτούνται είναι το ρύζι, τα δημητριακά, τα βοοειδή, η βιομηχανική ντομάτα, τα πορτοκάλια, τα αιγοπρόβατα, τα όσπρια, τα ψυχανθή για ζωοτροφές, οι σπόροι, τα σπαράγγια, οι μεταξοσκώληκες, τα τεύτλα και τα συμπύρηνα ροδάκινα.

Η Επιδότηση θα δίνεται ανάλογα με την παραγωγή και το σύστημα ποιότητας, με τους καπνοπαραγωγούς να μένουν εκτός επιδοτήσεων, ενώ οι ελαιοπαραγωγοί θα ενισχυθούν από τη δεξαμενή των 100 εκ. ευρώ που αφορά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αναφορικά με τους κτηνοτρόφους, η ενίσχυση ανά ζώο ανέρχεται έως 7 ευρώ για τα αιγοπρόβατα και έως 128 ευρώ για τις αγελάδες.

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις επιδοτήσεις.

Δυστυχώς, με τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν διασφαλίζεται η αξιοπρεπής επιβίωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων, δεν στηρίζεται η ενδοχώρα, δεν ενισχύεται η αλληλέγγυα σχέση παραγωγού-καταναλωτή, δεν στηρίζεται η διατροφική επάρκεια του λαού μας και φυσικά δεν προωθείται η απεξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές αλυσίδες εισαγωγής τροφίμων.

Ζητούμενο είναι ένα εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, με δίκαιη κατανομή επιδοτήσεων και με διαφάνεια στις ενέργειες. Με στόχο την αποτροπή της εγκατάλειψης των καλλιεργειών και της ερήμωσης της υπαίθρου και σκοπό την στήριξη της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την αναδιανομή πόρων υπέρ των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Πρέπει να εξασφαλίσουμε στον αγρότη μας ένα μέλλον με παραγωγική προοπτική και αξιοπρέπεια.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

παρέλαση στο Ηράκλειο

Υπερηφάνεια σήμερα στο Ηράκλειο, στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.

Μετά από δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού, μαθητές και τμήματα στρατού επέστρεψαν, στο πλαίσιο των καθειρωμένων εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

Επιβλητική ήταν η παρέλαση τμημάτων στρατού

 

 

 

 

 

 

Ο καιρός, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν χάλασε τις εκδηλώσεις και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτο)

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

ESPA BANNER