Κρήτη

Ηράκλειο

Γροθιά στο στομάχι δύο εγκληματικών οργανώσεων στο Ηράκλειο από την ΕΛ.ΑΣ

Γροθιά στο στομάχι δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν ως ασχολία τη διακίνηση ναρκωτικών και τη τοκογλυφία βάρεσε η ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο, ύστερα από μία επιτυχημένη αστυνομική παρακολούθηση που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και μία ακόμα πιο επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση άρχισε ξαφνικά τα ξημερώματα της Τρίτης.

Με τις γνωστές τηλεφωνικές επισυνδέσεις (παρακολουθήσεις τηλεφώνων), οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο εδώ και πολύ καιρό βρίσκονταν στα ίχνη δύο εγκληματικών οργανώσεων. Οι παρακολουθήσεις όπως αποδείχθηκε, ακόμα κι αν χρειάστηκε να περάσουν μήνες, έβγαλαν λαβράκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, κρατούνται και ανακρίνονται 10 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί. Οι ηλικίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είναι διάφορες με τους περισσότερους να είναι νεαροί και ελάχιστοι από αυτούς να ξεπερνούν τα 30 χρόνια ζωής. Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης σε σπίτια του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και κοκαϊνης. Αυτοκίνητα, μηχανές και χρηματικά ποσά, ήταν ανάμεσα στα κατεσχεθέντα ευρήματα των αστυνομικών του Ηρακλείου.

Στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες άτομα ανάμεσα τους και επιχειρηματίες στην πόλη του Ηρακλείου και ιδιοκτήτες καφετεριών που έσφυζαν από την παρουσία της νεολαίας.

Μέχρι τώρα, ένας νεαρός άνδρας φαίνεται να είναι εκείνος που συντόνιζε την όλη οργάνωση καθώς για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, είναι ο πρώτος στην πυραμίδα της ιεραρχίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που έπεσαν στην παγίδα των έμπειρων και ικανών αστυνομικών του Ηρακλείου, είχε ως κύρια δραστηριότητα μόνο την τοκογλυφία ενώ και οι δυο μαζί εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι το ότι η υπόθεση αυτή που απασχολούσε εδώ και μήνες τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κάτι που μαρτύρησε το γεγονός ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται παρέα ατόμων που διακινεί ναρκωτικά, είναι το γεγονός ότι η επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, όποτε κρίνει εκείνη σωστό να τις κάνει, θα φέρουν κι άλλες αποκαλύψεις και στοιχεία.

 

Κρήτη

Κρήτη - καύσωνας: Το ΕΚΑΒ ενεργοποιεί το σχέδιο «Περσέας»

ΕΚΑΒ

Ενεργοποιείται και στην Κρήτη - όπως και σε όλη τη χώρα - το σενάριο «Καύσωνας» του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης «ΠΕΡΣΕΑΣ» με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όλες οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) πρέπει να ενεργοποιήσουν τα ειδικά σχέδια εκτάκτων αναγκών των Μονάδων ευθύνης τους, δηλαδή Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κ.α., ώστε οι δομές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν ως απόρροια του καύσωνα.

Επίσης, ζητείται η συνεργασία περιφερειακών ενοτήτων και δήμων με τις δημόσιες δομές υγείας ώστε να εντατικοποιηθεί η παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και η διευκόλυνση όλων των πολιτών -όχι μόνο των ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα από τις υψηλές θερμοκρασίες- και δεν έχουν τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών στον τόπο που διαμένουν στην πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους.

Τέλος, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ ζητά τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ομαλής λειτουργίας όλων των απαραίτητων υποδομών (κλιματιστικές μονάδες, ηλεκτρικές γεννήτριες και εφεδρείες αυτών, σύστημα ύδρευσης, ψυκτικοί θάλαμοι) στις δομές των ΥΠΕ και τη διασφάλιση αποθεμάτων απαραίτητου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού (οροί, ευπαθή φάρμακα, κ.α.) και προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία τους συνυπολογιζόμενου και του ενδεχόμενου έκτακτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων αρμοδίων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσοχοϊδης για καύσωνα: Εκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και νερού

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπ. Εργασίας

Καύσωνας: Έκκληση από τον Δήμο Ηρακλείου για τα αδέσποτα