Κρήτη

Ηράκλειο

Γούβες: Πώς γλιτώνει ένα γήπεδο από τα ... ελικόπτερα; Αλλάζοντας λουκέτα!!!

Ένα ελικόπτερο τάραξε την περιοχή των Γουβών την Δευτέρα καθώς προσγειώθηκε σε γήπεδο που εκείνη την ώρα έπαιζαν παιδιά. Το γεγονός έκανε τα πιτσιρίκια να τρέχουν φοβισμένα, καθώς το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τα κεφάλια τους και περίμενε να σκορπίσουν για να προσγειωθεί, στον χώρο που πριν λίγα λεπτά έπαιζαν αμέριμνα. Το θέμα τέθηκε χθες υπόψιν του Δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο οποίος έδωσε σήμερα εντολή να αλλάξουν τα λουκέτα του γηπέδου, που μετατράπηκε με αυτό τον εξωφρενικό τρόπο σε ... άτυπο ελικοδρόμιο. Τελικά οι ευθύνες φαίνεται να στρέφονται στον πρόεδρο της ομάδας των Γουβών, που είχε άδεια χρήσης του χώρου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης μιλώντας χτες το πρωί στο Ράδιο Κρήτη, το οποίο και αποκάλυψε την παράτυπη χρήση του γηπέδου για προσγειώσεις ιδιωτικού ελικοπτέρου μετά από καταγγελία ακροατή, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν γνώριζε τι συμβαίνει στο γήπεδο.

Μάλιστα εντός της ημέρας θα καλέσει στο γραφείο του τον πρόεδρο της ομάδας των Γουβών για να δώσει εξηγήσεις ,καθώς ο τελευταίος φέρεται μετά από συνεννόηση με το ξενοδοχείο και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ελικοπτέρου να ξεκλειδώνει το γήπεδο τις ημέρες που προγραμματίζονται πτήσεις έτσι ώστε να μπει μέσα αμαξίδιο του ξενοδοχείου για να παραλάβει τους τουρίστες- επιβάτες του.

Ο κ Δοξαστάκης τόνισε πως σε συνεργασία με την αστυνομία και μετά από επαφή που είχε με το ξενοδοχείο, διερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε πως προσγειώσεις του ελικοπτέρου γίνονται συχνά στο γήπεδο ,παρότι αρχικά η διεύθυνση του ξενοδοχείου ισχυρίστηκε πως διαθέτει δικό της χώρο για τις προσγειώσεις.

Εντέλει αποδείχθηκε πως το ελικόπτερο  προσγειώνεται στη μέση του γηπέδου και μάλιστα χωρίς ο δήμος, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η έκταση να γνωρίζει το παραμικρό.

«Ο πρόεδρος της ομάδας δεν έχει δικαίωμα να παραχωρεί το γήπεδο για πτήσεις με οικονομικό υπόβαθρο γι’ αυτό θα τον καλέσω στο γραφείο μου και να είστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο», διαβεβαίωσε ο κ Δοξαστάκης.

Να υπενθυμίσουμε πως ακροατής του Ράδιο Κρήτη κατήγγειλε- και μάλιστα απέδειξε με φωτογραφικό υλικό -πως ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο μέσο του γηπέδου και μάλιστα την ώρα που 4-5 παιδάκια βρίσκονταν μέσα σ αυτό και έπαιζαν. Κάποιος είχε τοποθετήσει τσιμεντόλιθους στο κέντρο του γηπέδου για να σχηματίσει ένα νοητό χώρο προσγείωσης για το ελικόπτερο που, αφού προσγειώθηκε ,αποβίβασε δύο επιβάτες τους οποίους και παρέλαβε αμαξίδιο από το γειτονικό πεντάστερο ξενοδοχείο. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα