Κρήτη

Ηράκλειο

"Γουρούνα" έστειλε στην Εντατική τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων

Μία γουρούνα (τα περιβόητα τετράτροχα μηχανάκια που ενοικιάζονται στις Τουριστικές περιοχές) έστειλε στο νοσοκομείο τον 60χρονο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων, που στην προσπάθειά του να την αποφύγει τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ.

Το ατύχημα έγινε την Τρίτη το απόγευμα στα Μάλια, όπως είπε ακροατής στο Ράδιο Κρήτη, όταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κινείτο με τη μηχανή του, και ξαφνικά πετάχτηκε στο ρεύμα κατεύθυνσης του, μία τετράτροχη μηχανή, που οδηγούσε ένας τουρίστας, από το Ισραήλ.

Τότε ο 60χρονος οδηγός προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση  έστριψε το τιμόνι, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί σοβαρά. Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και ο τραυματίας διακομίσθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, φέροντας σοβαρά τραύματα στο θώρακα, το κεφάλι και πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά.

Το γεγονός ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τα προβλήματα που προκαλούν τα τετράτροχα αυτά τόσο για την ασφάλεια των ανθρώπων που τα χειρίζονται όσο και για τους κινδύνους που δημιουργούν στην κίνηση των τουριστικών περιοχών της Κρήτης. Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι καταστηματάρχες είναι αγανακτισμένοι με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα των τετράτροχων μηχανών, οι οποίες αποτελούν το φόβο και τον τρόμο όσων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων και της Χερσονήσου.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα