Κρήτη

Ηράκλειο

Για το έργο του Ροταριανού Ομίλου διατέθηκαν τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν απο παράσταση

Μάγεψε το κοινό ο Μάγος Ζάκρις, στο θέατρο Αστόρια, στην παράσταση στην οποία παρουσίασε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, το νούμερο με το οποίο θα διεκδικήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου διαδόχου του Γιούρι Γκέλλερ. Ένα πείραμα στο οποίο ο χημικός Νίκος Χανιωτάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τοποθέτησε πυκνό υδροχλωρικό οξύ (το οποίο είναι σαν το νερό) μαζί με τρία ποτήρια που περιείχαν νερό. Τα ποτήρια ανακατεύτηκαν χωρίς να βλέπει ο Μάγος Ζάκρις ούτε και οι θεατές, οι οποίοι και επέλεγαν ένα – ένα ποιο θα έπινε ο Ζάκρις. Μετά από μερικά λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες και παρά τις προειδοποιήσεις του καθηγητή, ο Μάγος Ζάκρις κατάφερε να πιει και τα τρία ποτήρια με το νερό και να μείνει ανέπαφο το ποτήρι με το οξύ!

Παράλληλα, σε ένα διαδραστικό show όπου η συμμετοχή των θεατών ήταν συνεχής, παρουσίασε εντυπωσιακά μαθηματικά νούμερα, μάντεψε τους αριθμούς του Τζόκερ, έκανε αιώρηση ενός ατόμου, ενώ στο δεύτερο μέρος, το show ήταν έντονα βιωματικό.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς, διατέθηκαν για το ανθρωπιστικό έργο του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, τα μέλη του οποίου ευχαριστούν θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες που για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρόν, τον κ. Κώστα Χατζάκη ιδιοκτήτη του θεάτρου Αστόρια, καθώς και τον Μάγο Ζάκρις για την ευγενική προσφορά του.

Επίσης, τους χορηγούς της βραδιάς Peggy Sage Nails Bar, Super Crete Gus Κουμουλάς, Αθηναϊκή Επιπλογραμμή, Round Travel και Troulis Group Royal Blue Resort & Spa, όλες τις επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στο στήσιμο του σκηνικού, το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, το κομμωτήριο Ανανέωση και κάβα την Οινοτέκα από τους οποίους έγινε η προπώληση, όλα τα μέσα ενημέρωσης που προέβαλλαν αποτελεσματικά την εκδήλωση και φυσικά, όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα!

 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Περιπολικό Λιμενικού

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...