Κρήτη

Ηράκλειο

Γιατροί και νοσηλευτές της Κρήτης εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση κρούσματος 'Εμπολα

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, με την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γκίκα Αχιλλέα και των συνεργάτιδων του κ.κ. Αστρινάκη Ειρήνη και Μεσσαριτάκη Αργυρώ, εκπαίδευση –ενημέρωση για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών που πιθανώς έχουν προσβληθεί από ιό Ebola.

Στην εκπαίδευση έχει κριθεί απαραίτητο να παρευρεθούν οι Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, οι Προϊστάμενοι των ΤΕΠ, οι οριζόμενοι επαγγελματίες υγείας πρώτης υποδοχής ύποπτου περιστατικού, ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι Δ/ντες των Κέντρων Υγείας, οι υπεύθυνοι μονάδων υγείας ΠΕΔΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, οι Δ/ντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, οι Δ/νουσες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, καθώς και οι γιατροί των Ε.Π.Ι. Αερολιμένων Κρήτης.

Σχετική πρόσκληση επίσης έχει διαβιβασθεί στη Γενική Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, στην 7η Περιφερειακή Δ/νση Λιμενικού Σώματος και στο ΕΚΑΒ Κρήτης, ενώ η εκπαιδευτική συνάντηση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία υγείας και φορέα που επιθυμεί να την παρακολουθήσει και να ενημερωθεί.

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Τώρα δωρεάν τέστ σε όλους τους φοιτητές ζητά ο σύλλογος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου

τεστ κορωνοϊού

Σχόλιο του συλλόγου Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος covid-19 σε φοιτητή στο Ρέθυμνο:

"Πληροφορηθήκαμε εχτές Παρασκευή 23 Οκτώβρη ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστήμιού μας στο Ρέθυμνο θετικό στον κορονοιό. 

Βρισκόμαστε εν μέσω του εξαμήνου και παρά το γεγονός ότι μήνες τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, να χορηγηθούν δωρεάν τεστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές, να πυκνώσουν τα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιου και να υπάρχει ξεχωριστή γραμμή , προκειμένου να μειώνεται ο συνωστισμός και να μην τίθεται σε παραπάνω κίνδυνο η ζωή των Ρεθυμνιωτών – φοιτητών και μη – οι φορείς που έχουν την ευθύνη και πρώτη από όλους η κυβέρνηση κάνουν σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την ίδια στιγμή στο υποστελεχομένο νοσοκομείο της πόλης μας , αρνούνται να κάνουν το τεστ σε φοιτητές που έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα.

Οι ευθύνες που έχουν κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, οι Διοικήσεις του ΠΚ, τα ΚΤΕΛ και η Περιφέρεια είναι τεράστιες, καθώς αναγκαζόμαστε να παίζουμε τη ζωή μας κυριολεκτικά κορώνα – γράμματα για να ανταπεξέλθουμε στις ήδη δύσκολες συνθήκες. Να πάρουν τώρα όσα μέτρα χρειάζεται και να σταματήσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη του καθενός!
Είναι η ίδια κυβέρνηση που αύξησε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα για να μη χάνουν από τα κέρδη τους οι εκάστοτε επιχειρηματίες, από αυτούς που ποτέ τους δεν έχουν διεκδικήσει πραγματικά αιτήματα προς όφελος των φοιτητών! 

Απαιτούμε άμεσα να υλοποιηθεί το αίτημά μας για δωρεάν τεστ σε όλους φοιτητές.

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο . Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση! 

Για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ:
    • Με ευθύνη του πανεπιστημίου να  διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές που έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.
    • Αμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους που διεξάγονται τα δια ζώσης μαθήματα.
    • Άμεση πύκνωση των δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία!".