Κρήτη

Ηράκλειο

Γεμάτα με τουρίστες εξακολουθούν να έρχονται στο Ηράκλειο τα αεροπλάνα από το Ισραήλ

Καμία επίδραση δεν έχουν, για τους Ισραηλινούς τουρίστες που επέλεξαν φέτος την Κρήτη για τις διακοπές τους, οι πολεμικές επιχειρήσεις που εξελίσσονται στη Γάζα από τη χώρα τους. Έχοντας πλέον συνηθίσει το σκηνικό πολέμου στην ευρύτερη περιοχή  συνεχίζουν να λειτουργούν και να κινούνται όπως και πριν, θεωρούμενοι μάλιστα και ως υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον τουριστικό αντιπρόσωπο τους στην Κρήτη Γιάννη Μαράκη ,ο οποίος μας είπε πως καθημερινά καταφθάνουν στο Ηράκλειο πτήσεις από το Ισραήλ, αναφέροντας ως παράδειγμα   την χθεσινή ημέρα κατά την οποία έχουμε 3 προγραμματισμένες πτήσεις .

"Είναι λίγο περισσότερο φοβισμένοι τώρα ,όμως έχουν συνηθίσει αυτό που γίνεται μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης", μας λέει ο κ Μαράκης  και συμπληρώνει πως λαμβάνονται πάντα κατά τις αφίξεις Ισραηλινών τουριστών πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Δηλαδή έχουμε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας ,που έχουν προσλάβει συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες ειδικά για τους Ισραηλινούς επιβάτες τους ,ενώ οι αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ έχουν δικές τους ομάδες ασφαλείας που πηγαινοέρχονται με τις πτήσεις τους για να προστατεύουν τους πελάτες τους.

Υπολογίζεται μάλιστα πως φέτος το καλοκαίρι στο Ηράκλειο θα δεχθούμε περίπου 180.000-200.000 Ισραηλινούς τουρίστες ,η πλειοψηφία των οποίων καταλήγει σε ακριβά και μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης καθώς θεωρούνται τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ,που έχουν τη δυνατότητα να σπαταλήσουν αρκετά χρήματα για να περάσουν καλά στις διακοπές τους.

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά