Κρήτη

Ηράκλειο

Βροχή τα "ραβασάκια" για κατασχέσεις σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηράκλειο καθώς το τελευταίο διάστημα άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέσω των οποίων καλούνται να εξοφλήσουν οφειλές τους, που προσεγγίζουν τα 30.000 ευρώ, διαφορετικά θα έλθουν αντιμέτωπες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς .

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη ,πως υπολογίζουν σε 5.000-6.000 τις επιχειρήσεις στον τόπο μας που αντιμετωπίζουν την απειλή της κατάσχεσης από το ΚΕΑΟ καθώς χρωστούν το επίμαχο ποσό στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν ούτε με ρύθμιση.

Σ επίπεδο χώρας, αναφέρει ο ίδιος,  τα στοιχεία δείχνουν πως το 55% των επιχειρήσεων χρωστά  τον ΟΑΕΕ και δεν μπορεί  να καλύψει  τις υποχρεώσεις του.

Καθημερινά η ΟΕΒΕΝΗ γίνεται αποδέκτης παραπόνων  απελπισμένων επαγγελματοβιοτεχνών που λαμβάνουν τις κλήσεις του ΚΕΑΟ και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Ήδη έχει κλειστεί ραντεβού από την ΟΕΒΕΝΗ με τον υφυπουργό εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για την επόμενη εβδομάδα ενώ πιέσεις ασκούνται και από τη ΓΣΕΒΕΕ για την προώθηση λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ Λεκάκης, σε κανένα μικρομεσαίο επιχειρηματία δεν περισσεύουν  1500 ευρώ το μήνα για να κάνει ρύθμιση οπότε οι κατασχέσεις, αν δεν αναληφθεί πρωτοβουλία από την κυβέρνηση ,είναι αναπόφευκτες και υπάρχει ο φόβος πως σύντομα δεν θα αφορούν μόνο επιχειρήσεις με οφειλές 30.000 ευρώ αλλά και μικρότερα ποσά 

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test