Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΟΑΚ - Αεροδρόμιο στη συνάντηση Αυγενάκη – Αρναουτάκη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 10:30, στην Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.

ΒΟΑΚ – έργα συντήρησης

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σ. Αρναουτάκης τον κ. Λ. Αυγενάκη, προχωρούν τα έργα συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση φωτισμού, την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα 27χλμ και τις διαγραμμίσεις, έργα 10 εκ. €. Η συνεργασία μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Βουλευτή Ηρακλείου για τα έργα συντήρησης, έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και πλέον υλοποιείται, ενώ επιπλέον δρομολογείται και το θέμα επανακαθορισμού των ορίων ταχύτητας, ζήτημα για το οποίο Ηρακλειώτης Βουλευτής έχει θίξει σε προηγούμενες παρεμβάσεις και συναντήσεις.

Πρόταση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ακόμη συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις που ετέθησαν από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η πρόταση χρηματοδότησης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου υψηλών προδιαγραφών.

Οδικός Άξονας «Ηράκλειο – Μεσσαρά» και παρακείμενες συνδέσεις

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το δρόμο «Ηράκλειο – Μεσσαρά» και για τις συνδέσεις που πρέπει να υπάρξουν με τους παρακείμενους οικισμούς, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από την δημοπράτηση του οδικού τμήματος «Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά» με 47 εκ. € από το ΕΣΠΑ.

Έργα συντήρησης στον Αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης»

Οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Σταύρος Αρναουτάκης προετοιμάστηκαν για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα των έργων συντήρησης του Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», μέχρι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Πολεοδομικού Σχεδίου του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, η δημιουργία ενός καινούριου κτιρίου αφίξεων, που θα γίνει προς την πλευρά της Λεωφόρου Ικάρου δίνοντας τη δυνατότητα, στους 4 ιμάντες που εξυπηρετούν σήμερα, να προστεθούν άλλοι 2, καθώς και η επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου αναχωρήσεων, τόσο προς τη βόρεια πλευρά του όσο και προς τη νότια, για το οποίο όμως υπάρχει μόνο μία προμελέτη και οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα για το θέμα του ΒΟΑΚ .Και οι δύο ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα πλέον και τα έργα του ΒΟΑΚ να ξεκινήσουν ταχύτατα.

Οκ. Λ. Αυγενάκης τόνισε μάλιστα ότι: «Αρκετά με τα τόσα χρόνια που πέρασαν, με τα τόσα χρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν, εθνικά και ευρωπαϊκά, κυρίως όμως με τις τόσες ζωές που χάθηκαν και που κινδυνεύουν να χαθούν εάν δε συνεργαστούμε και δε φέρουμε αποτελέσματα άμεσα.»

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την πορεία του ιού - Μόλις 3 τα κρούσματα

φωτο αρχείου

Με βραδείς ρυθμούς η αποκλιμάκωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αττική, όπου για μια ακόμη ημέρα καταγράφονται σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις από όσες εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από τα 334 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, 162 εντοπίζονται στην Αττική, με 49 διαγνώσεις να αφορούν τον βόρειο τομέα και 42 το κέντρο της Αθήνας

Στην Κρήτη εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού. Από ένα σε Ηράκλειο,Λασίθι και Ρέθυμνο

Ακολουθεί η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23
ΑΧΑΪΑΣ 4
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 9
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 49
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
ΔΡΑΜΑΣ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 5
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 14
ΕΒΡΟΥ 9
ΕΥΒΟΙΑΣ 12
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
ΗΛΕΙΑΣ 1
ΗΜΑΘΙΑΣ 2
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26
ΘΗΡΑΣ 7
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 42
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 6
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 5
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 7
ΛΑΡΙΣΑΣ 11
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1
ΛΕΣΒΟΥ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 8
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 17
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 12
ΠΙΕΡΙΑΣ 6
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 3
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 8

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Μυστήριο με ανθρώπινο σκελετό - Βρέθηκε θαμμένος σε χωράφι

Συνελήφθη ο προπονητής της 11χρονης - Τι ισχυρίζεται για το βιασμό της ανήλικης