Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξημένη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις θέλει ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών

αγροτικος συλλογος

Κάλεσμα για συμμετοχή παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 11πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών κλιμακώνει τη δράση του μπροστά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που μας εξοντώνουν, και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων αγροτικών εταιρειών.
Σε συνέχεια στη προηγούμενή μας δραστηριότητα, καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δικιά μας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στις 11πμ στον κόμβο του Γιοφύρου (στάση υπεραστικού ΚΤΕΛ, στο ΜΕΛΙΡΡΥΤΟ).
Κλιμακώνουμε τη δράση μας με περιοδείες στα χωριά της περιοχή μας για την ενημέρωση και της οργάνωση των μικρομεσαίων αγροτών. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 11πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα μέτρα που μας εξοντώνουν.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη στην πλατεία Ελευθερίας, πλάι στους εργάτες και τους επαγγελματίες, αφού τα ίδια μέτρα μας τσακίζουν, κοινός είναι ο εχθρός μας και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας μας απέναντί του: η ΕΕ, τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους!

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης