Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Χωρίς διοικήσεις 10 λιμάνια της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ

limani.jpg

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν οριστεί διοικήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ στα 10 λιμάνια διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, και με ποια κριτήρια αυτές θα γίνουν δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει επανειλημμένα την κομματοκρατία σε θέσεις ευθύνης, ερωτά ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 12 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, ήτοι τα λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ), της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης «τον Αύγουστο του 2015, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε παραίτηση των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου. Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.»

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής «ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από το ΤΑΙΠΕΔ η αλλαγή των διοικήσεων σε πολλά περιφερειακά λιμάνια, παρότι προχώρησε σε παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν χωρίς διοικήσεις και να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στην καθημερινή τους λειτουργία, όσο και στις προοπτικές αξιοποίησής τους».

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά:

-με ποια κριτήρια θα γίνουν επιλογές των διοικήσεων, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει επανειλημμένα την κομματοκρατία σε θέσεις ευθύνης και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενους χρόνους για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων ήταν εξαιρετικά καυστικές;

-σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ορισθούν διοικήσεις στα λιμάνια της χώρας που παραιτήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από το ΤΑΙΠΕΔ και με ποια διαδικασία;

-ποιος είναι ο σχεδιασμός αξιοποίησής τους από το Ταμείο, τι ενέργειες έχουν γίνει, με ποιον τρόπο προβλέπεται να αξιοποιηθούν και πότε θα προχωρήσει η αξιοποίησή τους;»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού