Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Κομματικές παρεμβάσεις και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας;

λευτερης αυγενακης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας:

«Με αμφισβητούμενες -από πολιτικής, νομικής και διοικητικής άποψης, αποφάσεις –που δημοσιεύονται στη Διαύγεια. ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης προσπαθεί να εξυπηρετήσει το κομματικό του πελατολόγιο και να εξαργυρώσει κομματικές επιταγές.
Για την ικανοποίηση της κομματικής του πελατείας, το τελευταίο διάστημα, δεν διστάζει να μετακινεί ή/και να υποβιβάζει υπαλλήλους της ΥΠΑ, καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της. 
Δίχως να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, ο κ. Υπουργός με αποφάσεις του ορίζει νέους προϊσταμένους, χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει υπαλλήλους δίχως να εφαρμόζει τη νομοθεσία. 
Έτσι δημιουργείται σημαντική αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και ένα αίσθημα αδικίας και κατάλυσης της αξιοκρατίας στο προσωπικό με τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων, τόσο για το ίδιο το προσωπικό, όσο και για την αποτελεσματική, ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας. 
Θα είχε σημαντικό ενδιαφέρον να ενημερωθούμε με ποιά κριτήρια και για ποιο λόγο μετακινεί και υποβαθμίζει, ο κ. Υπουργός, προσωπικό της ΥΠΑ και για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων; 
Αντί να ενισχύεται περαιτέρω και να ενδυναμώνεται η αποτελεσματική λειτουργία της ΥΠΑ, ως μιας εξαιρετικά νευραλγικής υπηρεσίας για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων και την ασφάλεια των αερομεταφορών, η υπηρεσία οδηγείται με τις επιλογές του κ. Υπουργού σε προβλήματα και σε νέες «Συμπληγάδες».    
Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στον τομέα ευθύνης του, υλοποιώντας το άγγιγμα του Μίδα από την ανάποδη, όμως: «ότι αγγίζω γίνεται στάχτη»!».

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο