Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Καμία απολύτως ενέργεια για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

boak3.jpg

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την άμεση ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, την πορεία των έργων του ΒΟΑΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, απαντά ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης.
 
Στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη  επισημαίνει ότι «Σε ότι αφορά στην Προγραμματική Περίοδο 2007-2013: στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας 2007-2013» είναι ενταγμένο το έργο με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ». ....

Σε ότι αφορά στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020: στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ), και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 4 αυτού, συνολικής δημόσιας δαπάνης 125.000.000 ευρώ, προβλέπονται δύο κατηγορίες δράσεων οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)».   
 
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απάντησης «Παράλληλα, με δεδομένου του περιορισμένου ύψους των διαθέσιμων πόρων για τον τομέα των υποδομών μεταφορών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συνδυασμό με τις υψηλές εκτιμώμενες απαιτήσεις χρηματοδότησης για την υλοποίηση της συνολικής παρέμβασης, διερευνώνται όλες οι διαθέσιμες πηγές άντλησης πόρων, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και μορφή πρόσθετης χρηματοδότησης».  
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης «η απάντηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας για την αδράνεια της Κυβέρνησης στο σημαντικό ζήτημα της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ.

Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η Κυβέρνηση, μετά από 10 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, είναι το έργο και ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης Σαμαρά. Καμία μέριμνα, καμία ενέργεια, καμία δράση όλο αυτό το διάστημα.

Μόνο ένα γενικό, αόριστο και παρωχημένο περί διερεύνησης διαθέσιμων πηγών άντλησης πόρων. Ακόμη και οι δεσμευμένες και συμβασιοποιημένες δαπάνες της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 είναι αμφίβολο εάν θα απορροφηθούν, μιας και οι χρονικές προθεσμίες είναι πλέον ασφυκτικές».
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER