Κρήτη

Ηράκλειο

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Τα λεφτά, αλλιώς τέλος στη δωρεάν μετακίνηση ΑΜΕΑ

αστικό κτελ ηρακλείου

Αποφασισμένο να διεκδικήσει δικαστικά τα χρήματα τα οποία δεν έχουν δοθεί  από το Υπουργείο Εργασίας  για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία είναι το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν υπογραφεί η σύμβαση με το Υπουργείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη, το θέμα βρίσκεται  σε εκκρεμότητα εδώ και 11 μήνες, με αποτέλεσμα το ΚΤΕΛ να παραμένει απλήρωτο όλο αυτό το διάστημα ,ωστόσο οι μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία  γίνονται κανονικά . Μάλιστα σύμφωνα με τον  ίδιο αν τελικά δεν ισχύσει η προφορική συμφωνία που έχει δοθεί από το Υπουργείο για υπογραφή της σύμβασης τ ότε το ΚΤΕΛ  θα αναγκαστεί  να αρχίσει να εισπράττει το εισιτήριο που τώρα είναι δωρεάν.

Στο Ηράκλειο μετακινούνται με το αστικό ΚΤΕΛ 3.500 άτομα με αναπηρίες και οι οφειλές του Υπουργείου ανέρχονται σε 450.000 ευρώ.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER