Κρήτη

Ηράκλειο

Απόσυρση των φοροπροστίμων ζητούν οι μαζικοί φορείς του Ηρακλείου

Την πλήρη αντίθεση τους στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και στο «ποινολόγιο» που προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα στους επιχειρηματίες εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των 7 μαζικών φορέων του Ηρακλείου που έχουν ξεκινήσει «κινητοποιήσεις ενημέρωσης»  όπως τις χαραχτήρισαν , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Τμήμα ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Οι φορείς ζητούν την απόσυρση του Κώδικα και την επαναδιαπραγμάτευση του από την αρχή με διάλογο, που θα αποβλέπει στην εφαρμογή ενός ποινολογίου αντίστοιχου με τη βαρύτητα του κάθε αδικήματος.

Οι φορείς , είναι το  Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας , η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσαράς .

Για το σκοπό αυτό διοργανώνουν μια σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που προβλέπουν:

-την Παρασκευή 07/02/2014 πρωί και ώρα 10:30 συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών με πορεία διαμαρτυρίας – ενημέρωσης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με ταυτόχρονη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

-Ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 07/02/2014 απόγευμα και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου , με την παρουσία όλων των φορέων και με προσκεκλημένους  τους βουλευτές του Ηρακλείου αλλά και τον Γενικό γραμματέα εσόδων κ. Θεοχάρη

-Σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Τυμπάκι, και αύριο στις 10 το Πρωί στις Μοίρες, πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των επιχειρηματιών και των πολιτών, διοργανωμένη από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσαράς.

Ο προέδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης, χαραχτήρισε «το ποινολόγιο εντελώς άδικο , γιατί, δεν δέχεται το ανθρώπινο λάθος και θεωρεί όλους τους επιχειρηματίες φοροφυγάδες».

Ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών ν. Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης, σημείωσε ότι «η εφαρμογή του νέου ποινολογίου θα εξοντώσει τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα».

«Θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις που προσπαθούν ακόμα να κρατηθούν στα πόδια τους» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο  αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιώργος Ηλιάδης σημείωσε πως «ούτε οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει ακόμη το μέγεθος του προβλήματος και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην επιχειρηματικότητα και στο κοινωνικό ιστό από το κλείσιμο επιχειρήσεων και την ανεργία που θα επέλθει με τα μέτρα αυτά».

Ο Νίκος Πρινιωτάκης, μέλος της διοίκησης του Οικονομικού επιμελητηρίου  και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων, σημείωσε ότι «έιναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μαζική συμμετοχή φορέων σε μια προσπάθεια που είναι μια μοναδική ευκαιρία να καταλάβει το κράτος ότι δεν μπορεί να εφαρμόζει μέτρα μόνο για να εισπράττει, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα προκαλέσουν»

Ενώ ο Ζαχαρίας Κουγιουμουτζής, της Ένωσης Φοροτεχνικών Μεσσαράς, τόνισε ότι «ο κλάδος είναι ενάντια σε κάθε μορφή φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής  και αδήλωτης εργασίας, αλλά και αντίθετος σε κάθε μέτρο εξόντωσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Αθλητικά

Αυγενάκης: Καλωσορίζουμε στη χώρα μας τους ηγέτες του Ολυμπιακού κινήματος από όλο τον κόσμο

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Όλα είναι έτοιμα για την διήμερη Γενική Συνέλευση των 205 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) και για την αυριανή Τελετή βράβευσης των καλύτερων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχονται και φιλοξενούν στο Ηράκλειο Κρήτης την 25η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), δηλαδή το σύνολο των επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος από όλο τον κόσμο.

Στην διήμερη Γενική Συνέλευση της ANOC, που εκκινεί τις εργασίες της, με χαιρετισμό του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις 9 το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο, συμμετέχουν:

    -εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από όλο τον κόσμο (155 εξ αυτών με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης),
    -ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, 
    -Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων 
    -οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων    «Τόκυο 2020» για τον απολογισμό 
  -και «Πεκίνο 2022» (Χειμερινοί) και «Παρίσι 2024» για τον προγραμματισμό τους. 

Στις 7 μ.μ., αύριο Κυριακή, θα λάβει χώρα και η Τελετή Βράβευσης «ANOC Awards 2021», για τους καλύτερους αθλητές/τριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, μαζί με τον καλύτερο Έλληνα, η οποία θα μεταδοθεί απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε, σχετικά:
«Είναι τιμή για τη χώρα μας, να φιλοξενούμε τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές όλων των χωρών του κόσμου, σε εξαιρετική συνεργασία με την ΕΟΕ και τον πρόεδρό της, κ. Καπράλο. 
Να βρίσκονται εδώ, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, όλοι οι ηγέτες του Ολυμπιακού κινήματος, της προστασίας και προώθησης των Ολυμπιακών αξιών ανά την υφήλιο, μαζί με τη ΔΟΕ και τον πρόεδρό της, κ. Μπαχ, καθώς και όλα τα στελέχη του παγκόσμιου αθλητικού γίγνεσθαι.
Τους καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, των Αρχών και των Αξιών του Ολυμπισμού και του αθλητισμού. 
Τους καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο, το οποίο θα είναι το παγκόσμιο αθλητικό επίκεντρο αυτές τις τρεις ημέρες και είμαι βέβαιος ότι οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσής τους θα είναι άκρως παραγωγικές. Θα στείλουν τα αναγκαία για την εποχή μηνύματα των Ολυμπιακών Ιδεωδών σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας ξανά δρόμους όπως μόνο ο αθλητισμός ξέρει και μπορεί να κάνει. Ο αθλητισμός που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο»
.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και αντιπρόεδρος της ANOC, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε: 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε άριστη συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καλωσορίζουμε τις Ολυμπιακές Επιτροπές από όλο τον κόσμο στο όμορφο νησί της Κρήτης. Έχουμε ως χώρα την τιμή να φιλοξενούμε τη Γενική Συνέλευση της ANOC, να συζητήσουμε τα ζητήματα του Ολυμπιακού κινήματος και να βραβεύσουμε τους εξαιρετικούς αθλητές από τους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Ο εν ενεργεία πρόεδρος της ANOC, Ρόμπιν Μίτσελ, επεσήμανε:
«Είναι υπέροχο να ανταμώνεις με τόσους πολλούς εκπροσώπους από την οικογένεια των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και από το ευρύτερο Ολυμπιακό Κίνημα, εδώ στην Κρήτη. Η σημαντική προσέλευση είναι ένα δείγμα του πόσο εκτιμούν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να συναντιούνται αυτοπροσώπως. Έπειτα από δύο χρόνια χωρίς Γενική Συνέλευση, οι επόμενες μέρες είναι πραγματικά σημαντικές, καθώς προσαρμοζόμαστε σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους οικοδεσπότες μας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη θερμή φιλοξενία και την πολύτιμη υποστήριξη της στην προετοιμασία αυτής της εβδομάδας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών που οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου συγκεντρώνονται για να συζητήσουν κοινές προκλήσεις στο Ολυμπιακό Κίνημα και μελλοντικές ευκαιρίες. 

Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες της ANOC, παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της ANOC, καθώς και τις εκθέσεις από τις Επιτροπές ANOC και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες: Υπογράφηκε η σύμβαση “Ηράκλειο 2023”

Super League: Αυλαία σήμερα (23/10) στην 7η αγωνιστική με τρία παιχνίδια!

Τένις: Αισθάνθηκε αδιαθεσία και εγκατέλειψε η Σάκκαρη

ESPA BANNER